Alt lyset vi ikke ser (ebok) av Anthony Doerr
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Anthony Doerr (forfatter)

Alt lyset vi ikke ser ebok

79,-
(5)
EN BLIND FRANSK JENTE. EN FORELDRELØS TYSK GUTT. BEGGE KJEMPER FOR Å OVERLEVE. ET SKJEBNEMØTE I DET OKKUPERTE FRANKRIKE DER TO LIV ENDRES FOR ALLTID. Marie-Laure bor med faren i Paris nær det naturhistoriske museet, hvor han er låsemester for museets tusener av låser. Når Marie-Laure blir blind som seksåring, bygger pappa en perfekt miniatyr av nabolaget så hun kan memorere det med hendene og finne veien hjem på egenhånd. Når hun er tolv år, okkuperer nazistene Paris. Hun og pappa flykt…
Ebok 79,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager
Undertittel en roman
Forfattere Anthony Doerr (forfatter), Lene Stokseth (oversetter)
Forlag Pantagruel
Utgitt 26 mars 2015
Lengde 634 sider
Sjangrer Skjønnlitteratur, Romaner, Oversatt skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788279007654
EN BLIND FRANSK JENTE. EN FORELDRELØS TYSK GUTT. BEGGE KJEMPER FOR Å OVERLEVE. ET SKJEBNEMØTE I DET OKKUPERTE FRANKRIKE DER TO LIV ENDRES FOR ALLTID. Marie-Laure bor med faren i Paris nær det naturhistoriske museet, hvor han er låsemester for museets tusener av låser. Når Marie-Laure blir blind som seksåring, bygger pappa en perfekt miniatyr av nabolaget så hun kan memorere det med hendene og finne veien hjem på egenhånd. Når hun er tolv år, okkuperer nazistene Paris. Hun og pappa flykter til festningsbyen St. Malo ved kysten, til et familiemedlem. Med seg bærer de en hemmelighet: En juvel som kanskje er museets mest verdifulle edelsten. Har de fått utlevert den ekte steinen eller bare en av flere kopier? Den ekte steinen har en urgammel spådom over seg. Og hensynløse nazister jakter på den. I en gruveby i Tyskland vokser foreldreløse Werner opp på barnehjem. Hans tekniske begavelse skaffer ham innpass i Hitlers brutale ungdomsorganisasjonen. Werner blir sendt ut på oppdrag for å spore og knuse motstandsfolk på kryss og tvers i Europa. Sjokkert over krigens og nazistenes brutalitet, ender han i St. Malo, hvor hans skjebne flettes sammen med Marie-Laure. Med sitt lyrisk vakre språk, har Anthony Doerr skrevet en vidunderlig, fengslende og uforglemmelig historie om en blind jente og en foreldreløs gutt midt under krigens herjinger. Kritikerrost bestselger. Nominert til National Book Award 2014. Topp ti på Amazon og NYT.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Viktig tema og spennende møte og plott. Men den har altfor mange digresjoner. Jeg ble kjed. Langtekkelig selvom jeg helt sikkert ikke burde synes det. Digresjonene utvider bildet av tiden og menneskene , men den hindrer flyt. Jeg blir stadig stopper i min egen innlevelse . Jeg synes vel at alle sidefortellingene ikke matcher tittelen. Jeg hopper fra midten til slutten. bokbiblioteketbmitt.

Alt lyset vi ikke ser

Fabelaktig god bok.