Flatøybok (ebok) av
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Torgrim Titlestad (redaktør), Elizabeth Ashman Rowe (redaktør)

Flatøybok (Flatøybok #4) ebok

179,- Veil. pris: 199,-Spar: 20,-
(0)
Flatøybok bind 4 forteller om legendariske kong Sverre Sigurdsson, kjent som leder for Birkebeinerne og for at han i konflikt med det mektige Roma talte «paven midt imot» og ble lyst i bann. Sverre var en ukjent mann da han tok ledelsen over en lurvete gjeng med Birkebeinere og klarte å gjøre dem til en styrke som kunne ta makten over Norge i kamp mot langt mektigere krefter. Fredrik Wandrup i Dagbladet beskrev Flatøybok slik: "Mesterverk om konger og vikinger" - "Flatøybok nok av gnistrende sv…
Ebok 179,-

Andre har også kjøpt

Undertittel Bind 4
Forfattere Torgrim Titlestad (redaktør), Elizabeth Ashman Rowe (redaktør), Anders Kvåle Rue (illustratør), Edvard Eikill (oversetter)
Forlag Saga bok
Utgitt 28 januar 2022
Lengde 440 sider
Sjanger Historie, Fagbøker
Serie Flatøybok
Nummer i serie 4
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788291640877
Flatøybok bind 4 forteller om legendariske kong Sverre Sigurdsson, kjent som leder for Birkebeinerne og for at han i konflikt med det mektige Roma talte «paven midt imot» og ble lyst i bann. Sverre var en ukjent mann da han tok ledelsen over en lurvete gjeng med Birkebeinere og klarte å gjøre dem til en styrke som kunne ta makten over Norge i kamp mot langt mektigere krefter. Fredrik Wandrup i Dagbladet beskrev Flatøybok slik: "Mesterverk om konger og vikinger" - "Flatøybok nok av gnistrende sverdkamper, lunefulle lidenskaper, påsatte branner, sjøslag og erobringer, slektoversikter, skaldekvad og lakoniske replikker til å matche en hvilken som helst TV-serie." "Og også Sverresoga har ei kunstnarisk utstråling som er usvekt ,og gjev, saman med Soga om orknøyingane, ei litterær oppleving av dei sjeldne." Karsten Alnæs i Dag og Tid. "Alle historieinteresserte bør glede seg over sagaen om baglerleder Reidar Sendemann...Når en står ved foten av denne litterære pyramiden, må en la seg imponere. Disse bøkene bør finne veien til landets bibliotek og til de tusen bokhyller i alle hjem!" Nils Johan Rønniksen, Dagsavisen (Fremtiden) Kong Sverre - rebell og militært geni Sverre har i ettertid blitt stående som en som kjempet for de fattige mot mektige stormenn og geistlige, og for Norges selvråderett mot datidens overnasjonale stormakt i Europa - pavedømmet i Roma. Birkebeinerne skal ha fått sitt navn fordi de, i mangel på noe annet, surret bjørkenever rundt leggene for å holde seg varme på beina. Hør også intervju med hovedredaktør Torgrim Titlestad i Nrk Studio 2: https://radio.nrk.no/serie/studio-2-p2/MKRV20022918/16-11-2018#t=15m33.44s "Og også Sverresoga har ei kunstnarisk utstråling som er usvekt ,og gjev, saman med Soga om orknøyingane, ei litterær oppleving av dei sjeldne." Karsten Alnæs i Dag og Tid «Historien om den unike sagaboken Flatøybok er rett og slett fantastisk.» Aftenposten «Eit av dei flottaste verka i den norrøne sagalitteraturen.» Klassekampen «Den beste julegaven jeg fikk i år... Nydelig skinninnbundet... » Kapital Teknikk & vitenskap «Flatøybok og de norrøne sagaene er ryggraden i all Nordisk litteratur.» Roy Jacobsen Torgrim Titlestad (Redaktør) ; Elizabeth Ashman Rowe (Redaktør) ; Bergsveinn Birgisson (Redaktør), Jon Håkonsson, Jon Tordsson, Magnus Torhallsson, Edvard Eikill (oversetter)