Hva visste hjemmefronten? (ebok) av Marte Mic
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Marte Michelet (forfatter)

Hva visste hjemmefronten? (Hva visste hjemmefronten) ebok

201,- Veil. pris: 229,-Spar: 28,-
(0)
En rystende bok som kaster nytt lys over en sentral del av norsk krigshistorie. Berlin, 1941. Høyt oppe i naziregimet er juristen Helmuth James von Moltke del av en tysk gruppe som aktivt motarbeider Hitler. Når han får informasjon om hvilken skjebne som venter jødene, setter han i gang et livsfarlig dobbeltspill. Samtidig, i Norge, har den norske motstandsbevegelsen klart å bygge opp en slagkraftig organisasjon. Men hva får hjemmefronten egentlig vite om de kommende jødedeportasjonene fra…
Ebok 201,- Lydbok 393,-

Andre har også kjøpt

Undertittel Holocaust i Norge: varslene, unnvikelsene, hemmeligholdet
Forfattere Marte Michelet (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 7 november 2018
Lengde 411 sider
Sjanger Historie, Fagbøker, Andre verdenskrig
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205504110
En rystende bok som kaster nytt lys over en sentral del av norsk krigshistorie. Berlin, 1941. Høyt oppe i naziregimet er juristen Helmuth James von Moltke del av en tysk gruppe som aktivt motarbeider Hitler. Når han får informasjon om hvilken skjebne som venter jødene, setter han i gang et livsfarlig dobbeltspill. Samtidig, i Norge, har den norske motstandsbevegelsen klart å bygge opp en slagkraftig organisasjon. Men hva får hjemmefronten egentlig vite om de kommende jødedeportasjonene fra Norge? 773 norske jøder ble sendt til de tyske dødsleirene. Den etablerte fortellingen har i alle år vært at aksjonen kom som lyn fra klar himmel og at hjemmefronten gjorde alt som sto i dens makt for å redde jødene. I Hva visste hjemmefronten? blir denne fortellingen for første gang kritisk undersøkt. Marte Michelet legger fram nye funn og dokumenter som avdekker en helt annen historie. Hun avslører unnvikelsene i den norske motstandsbevegelsen både før, under og etter aksjonen mot jødene. Ikke minst viser hun hvordan flere motstandshelter og historikere i ettertid har dysset ned, sminket over eller hemmeligholdt vesentlig informasjon.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Hva visste hjemmefronten? LYDBOKA

Innhold: Veldig interessant. Dog - opplevelsen av en god lydbok trekkes ned av oppleser. En monoton opplesning der alle setninger slutter som om det skulle være før komma eller spørsmålstegn , dvs at toneleie går opp. Dessuten er den tyske uttalen feil på mange ord . Deler av boka leses i et forrykende tempo som er direkte ubehagelig, for ikke å si irriterende. Så derfor går jeg over til å LESE boka og styrer unna samme oppleser i framtida.