Konkurransevridning i statens favør (ebok) av
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Sonia Loinsworth (forfatter), Barnas Musikkteater (forfatter)

Konkurransevridning i statens favør ebok

175,- Veil. pris: 199,-Spar: 24,-
(0)
Regjeringens virkemidler for å få kulturlivet i gang etter Korona-krisen, kan ikke tolkes på annen måte enn at man ønsker å ta livet av kunstnerdrevne bedrifter som Barnas Musikkteater. Det bedrives både før og etter Korona-krisen en sterk konkurransevridning i favør av statens egen formidlingsordning for barn, Den kulturelle skolesekken. Venstre har i en lengre periode ønsket å innlemme barnehagene i det nasjonale prosjektet Den Kulturelle Skolesekken, som forvaltes av Kulturtanken. Dette…
Ebok 175,-

Andre har også kjøpt

Undertittel Kulturdepartementet kveler kunstnerdrevne tilbydere av barnehageforestillinger
Forfattere Sonia Loinsworth (forfatter), Barnas Musikkteater (forfatter), Hielke Gerritse (annet), Tobias Aasgaarden (annet), Christine Engstad (annet), Gene Schiavone (annet)
Forlag Sono forlag
Utgitt 24 september 2020
Sjangrer Kunst og kultur, Media og kommunikasjon, Psykologi og pedagogikk, Fagbøker, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788269218091
Regjeringens virkemidler for å få kulturlivet i gang etter Korona-krisen, kan ikke tolkes på annen måte enn at man ønsker å ta livet av kunstnerdrevne bedrifter som Barnas Musikkteater. Det bedrives både før og etter Korona-krisen en sterk konkurransevridning i favør av statens egen formidlingsordning for barn, Den kulturelle skolesekken. Venstre har i en lengre periode ønsket å innlemme barnehagene i det nasjonale prosjektet Den Kulturelle Skolesekken, som forvaltes av Kulturtanken. Dette var intensjonen under forrige kulturminister Trine Schei Grande, og er en uttalt strategi fra Kulturdepartementets side under nåværende kulturminister Abid Raja. Den dagen dette blir virkelighet, går samtlige frittstående tilbydere av kulturopplevelser for barn konkurs. Man kan ikke selge forestillinger til et marked som får dem gratis fra en annen tilbyder. Når det offentlige tilbudet koster mer enn det dobbelte av det private, på skattebetalernes regning, blir situasjonen absurd. Boken inneholder en grundig beskrivelse av situasjonen og hva som foregår i kulissene. Den kommer med et konstruktivt forslag til hvordan hele systemet kan endres, slik at dobbelt så mange barn kan få kulturopplevelser, uten at det koster statskassen en krone mer enn det gjør i dag. Den er fylt med flotte bilder av Barnas Musikkteaters kunstnere innen dans, balansekunst, sjonglering, akrobatikk og musikk. Barnas Musikkteater formidler 500 konserter og forestillinger til 30 000 barn i norske barnehager per a.r. Musikkteateret bruker kunstnere på et høyt profesjonelt nivå, som samtidig er flinke til å gå i kontakt med små barn. De kunstneriske uttrykksformene ligger i et bredt spekter som inkluderer musikk, dans, akrobatikk, teater, balansekunst og sjonglering.