Vi dro mot nord (ebok) av Sven T. Arneberg, K
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Sven T. Arneberg (forfatter), Kristian Hosar (forfatter)

Vi dro mot nord ebok

159,- Veil. pris: 159,-Spar: 0,-
(0)
Under «Operasjon Weserübung» og det påfølgende felttoget ble tusenvis av tyskere sendt i kamp på norsk jord. Dette er beretningen om hvordan de tyske soldatene og offiserene selv opplevde de dramatiske begivenhetene. Vi dro mot nord bygger på årelange studier av tyske arkiver, dagbøker og intervjuer, og gir en levende framstilling av det tidlige krigsforløpet i Norge sett fra angripernes perspektiv. Forfatterne følger perioden fra tysk mobilisering til norsk kapitulasjon i Sør-Norge 2. mai …
159,- Veil. pris: 159,-Spar: 0,-
Undertittel tyskernes skildring av felttoget i Norge april 1940 - (Oslo, Østfold, Akershus, Hedmark, Oppland, Møre og Romsdal)
Forfattere Sven T. Arneberg (forfatter), Kristian Hosar (forfatter)
Forlag Vega forlag
Utgitt 25 november 2016
Lengde 362 sider
Sjangrer Historie, Andre verdenskrig, Fagbøker
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788282112956
Les og lytt gratis til denne boken
med EBOK.NO Pluss! 

 

Kun 119,- / måned

Les mer

Under «Operasjon Weserübung» og det påfølgende felttoget ble tusenvis av tyskere sendt i kamp på norsk jord. Dette er beretningen om hvordan de tyske soldatene og offiserene selv opplevde de dramatiske begivenhetene. Vi dro mot nord bygger på årelange studier av tyske arkiver, dagbøker og intervjuer, og gir en levende framstilling av det tidlige krigsforløpet i Norge sett fra angripernes perspektiv. Forfatterne følger perioden fra tysk mobilisering til norsk kapitulasjon i Sør-Norge 2. mai 1940 da hakekorsflagget ble heist på Åndalsnes. Boken er gjennomillustrert med tyskernes egne bilder fra felttoget, både fra krigshandlinger og hverdagsliv. Vi dro mot nord ble første gang utgitt i 1989, dette er en revidert utgave med en rekke nye bilder.