Gallerkrigen (ebok) av G. Julius Cæsar
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
159,-
"Gallerkrigen" ble sannsynligvis skrevet før eller omkring år 50 f.Kr. Verket består av åtte bøker som hver tar for seg ett år av krigen og gir en detaljrik skildring av begivenhetene. Av særlig interesse er skildringene av keltisk - gallisk og britannisk - og germansk levevis og kultur. Med dette verket ønsket Cæsar å gi andre forfattere en førstehånds kilde til historieskrivning. Dessuten ville han gi folk i Roma et riktig inntrykk av krigene i Gallia. Men først og fremst er det en seierrik …
Ebok 159,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere G. Julius Cæsar (forfatter), Gaius Julius Cæsar (forfatter), Johan Hammond Rosbach (oversetter), Det Norske akademi for sprog og litteratur (forfatter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 17 august 2015
Lengde 243 sider
Sjanger Dokumentar og fakta, Historie
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203359804
"Gallerkrigen" ble sannsynligvis skrevet før eller omkring år 50 f.Kr. Verket består av åtte bøker som hver tar for seg ett år av krigen og gir en detaljrik skildring av begivenhetene. Av særlig interesse er skildringene av keltisk - gallisk og britannisk - og germansk levevis og kultur. Med dette verket ønsket Cæsar å gi andre forfattere en førstehånds kilde til historieskrivning. Dessuten ville han gi folk i Roma et riktig inntrykk av krigene i Gallia. Men først og fremst er det en seierrik feltherres forsvar mot ondsinnede politiske motstandere. Mer enn historikeren er det derfor realpolitikeren Cæsar som taler i boken. Cæsar skrev selv de syv første bøkene - hans venn, Aulus Hirtius, fullførte verket med den åttende.