Rasende lys - en roman om Henry Rinnans framgang (ebok) av Nikolaj Frobenius
Legg til i ønskeliste
Nikolaj Frobenius (forfatter)

Rasende lys ebok

349,- Kommer: 8 august 2024
Stor roman om Henry Rinnan Rasende lys forteller historien om Norgeshistoriens største forræder sett fra innsiden av hans sinn. Romanen utforsker Henry Oliver Rinnans reise fra arbeiderklassegutt via bilselger, til Gestapos viktigste mann i Norge. Rinnan var infiltratøren som forrådte sitt land og sendte mer enn tusen nordmenn til konsentrasjonsleirene i Tyskland. Innenfor Gestapo bygget Rinnan opp en slagkraftig norsk enhet av unge menn og kvinner som brøt…
Ebok 349,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en roman om Henry Rinnans framgang
Forfattere Nikolaj Frobenius (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 8 august 2024
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205600218

Stor roman om Henry Rinnan

Rasende lys forteller historien om Norgeshistoriens største forræder sett fra innsiden av hans sinn. Romanen utforsker Henry Oliver Rinnans reise fra arbeiderklassegutt via bilselger, til Gestapos viktigste mann i Norge. Rinnan var infiltratøren som forrådte sitt land og sendte mer enn tusen nordmenn til konsentrasjonsleirene i Tyskland. Innenfor Gestapo bygget Rinnan opp en slagkraftig norsk enhet av unge menn og kvinner som brøt opp motstandsbevegelsen, avhørte, torturerte og drepte egne landsmenn for å fremme okkupasjonsmaktens kontroll over det norske folk.

Med sin særegne evne til å borre i menneskets mørke, tegner Nikolaj Frobenius et portrett av en forræder – men også av en sjarmerende kremmer og familiefar som forsøker å begrunne sine valg i tilværelsen. Med bruk av fiksjonens muligheter, sirkler Frobenius inn en ondskap det er vanskelig å forklare rasjonelt. Når portrettet av Rinnan er ferdig tegnet, er han likevel ikke fullt ut forstått. Derfor er han også vanskelig å glemme.