Endestasjon Auschwitz - min historie fra innsiden av leiren (lydbok) av Eddy de Wind
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Eddy de Wind (forfatter), Haakon Strøm (innleser)

Endestasjon Auschwitz lydbok

349,-
(2)
Unik utgivelse - skrevet i leiren av én som overlevde. I 1943 ble den den unge jødiske legen Eddy de Wind sendt til Auschwitz sammen med sin kone Friedel. Der kom de seg gjennom de brutale utvelgelsesprosessene og ble satt i arbeid. Iblant fikk Eddy og Friedel stukket hilsener til hverandre gjennom gjerdet, eller sneket seg unna for en rask omfavnelse. Men først og fremst var hver dag og hver time en kamp for å overleve. Da krigen gikk mot slutten og russerne rykket stadig nærmere, rømte de…
Lydbok 349,- Ebok 179,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel min historie fra innsiden av leiren
Forfattere Eddy de Wind (forfatter), Guro Dimmen (oversetter), Haakon Strøm (innleser)
Utgitt 17 januar 2020
Lengde 7:08
Sjanger Historie, Biografier, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242183989
Unik utgivelse - skrevet i leiren av én som overlevde. I 1943 ble den den unge jødiske legen Eddy de Wind sendt til Auschwitz sammen med sin kone Friedel. Der kom de seg gjennom de brutale utvelgelsesprosessene og ble satt i arbeid. Iblant fikk Eddy og Friedel stukket hilsener til hverandre gjennom gjerdet, eller sneket seg unna for en rask omfavnelse. Men først og fremst var hver dag og hver time en kamp for å overleve. Da krigen gikk mot slutten og russerne rykket stadig nærmere, rømte de gjenværende nazistene og tok en rekke fanger med seg - deriblant Friedel. Eddy gjemte seg under en haug klær og ble igjen i Auschwitz. Han fant en notatbok og en penn, og begynte å skrive om hva han hadde vært gjennom. Endestasjon Auschwitz ble opprinnelig publisert i Nederland i 1946, og for første gang lansert internasjonalt i 2020 i forbindelse med 75-årsmarkeringen for frigjøringen av leiren. Boken gir et nærgående og autentisk bilde av hvordan det var å leve i Auschwitz. Samtidig er den en tidløs fortelling om at det finnes håp selv når alt virker som mørkest.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

En gripende beretning om en tid som vi helst vil glemme. Men vi må ikke glemme den. Det blir så viktig når en ser på den nasjonalismen som nå florerer i Europa, hvor skillet mellom oss og dem er så aktuell igjen. Boken anbefales på det sterkeste. Jeg vil aldri glemme den.