Frøken Julie (lydbok) av August Strindberg, O
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
August Strindberg (forfatter), Ole Paus (forfatter), NRK Radioteatret (forfatter)

Frøken Julie lydbok

149,-
(0)
Det er midtsommer. Den livsfarlige kjønnskampen og maktkampen begynner. Julie er datter av en adelsmann, oppdradd til å tenke og oppføre seg som en mann. Hun vet hun kan få alt, men hun er nokså forvirret og vet ikke hva hun vil ha. Hennes tjener Jean er det nye menneske på vei opp i samfunnet. Han er ikke styrt av fine forestillinger om godt og ondt, men av egennytte. Han er varm når det trengs og iskald når han må. Julie lar seg forføre. En verden går under og en ny oppstår. August Strindberg…
Lydbok 149,-

Andre har også kjøpt

Forfattere August Strindberg (forfatter), Jens Bjørneboe (oversetter), Ole Paus (annet), Ole Paus (forfatter), NRK Radioteatret (forfatter)
Forlag NRK
Utgitt 15 november 2007
Lengde 1:19
Sjangrer Skjønnlitteratur, Romaner, Oversatt skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242136664
Det er midtsommer. Den livsfarlige kjønnskampen og maktkampen begynner. Julie er datter av en adelsmann, oppdradd til å tenke og oppføre seg som en mann. Hun vet hun kan få alt, men hun er nokså forvirret og vet ikke hva hun vil ha. Hennes tjener Jean er det nye menneske på vei opp i samfunnet. Han er ikke styrt av fine forestillinger om godt og ondt, men av egennytte. Han er varm når det trengs og iskald når han må. Julie lar seg forføre. En verden går under og en ny oppstår. August Strindberg koste seg da han så Henrik Ibsens Hedda Gabler og mente han hadde befruktet den verdenskjente dramatikeren. Frøken Julie kom tre år før. "En av de mest vellykkede forestillinger norske lyttere har fått oppleve på lenge", skrev Bergens Tidende om Radioteatrets produksjon i 1976.