Parfymen (lydbok) av Patrick Süskind
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Patrick Süskind (forfatter), Toralv Maurstad (oppleser)

Parfymen lydbok

149,-
(1)
Jean-Baptiste Grenouille blir født en het og stinkende julidag i 1738 i morens fiskebod i Paris. Den lille gutten blir offer for bisarre opplevelser og settes bort for å vokse opp under ekstremt harde kår. Tidlig skiller han seg ut og vekker mistro - han har ingen lukt! Til gjengjeld har han en fantastisk velutviklet luktesans. Hele livet orienterer han seg utelukkende etter nesa og blir verdens mest geniale parfymemaker. Romanen er en krønike der det groteske dominerer. Samtidig er den en sati…
149,-
159,-
Undertittel historien om en morder
Forfattere Patrick Süskind (forfatter), Tom Rønnow (oversetter), Toralv Maurstad (oppleser)
Forlag Lydbokforl.
Lengde 9:17
Sjangrer
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242126160
Jean-Baptiste Grenouille blir født en het og stinkende julidag i 1738 i morens fiskebod i Paris. Den lille gutten blir offer for bisarre opplevelser og settes bort for å vokse opp under ekstremt harde kår. Tidlig skiller han seg ut og vekker mistro - han har ingen lukt! Til gjengjeld har han en fantastisk velutviklet luktesans. Hele livet orienterer han seg utelukkende etter nesa og blir verdens mest geniale parfymemaker. Romanen er en krønike der det groteske dominerer. Samtidig er den en satire over opplysningstiden og en personskildring om en kunstnerisk besettelse. Romanen er filmatisert.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Duftende råskap

Fanget i duftens makt Store deler av fortellingen følger en Jean-Baptiste, filmen og boken er både spennende, nervepirrende og interessant. For vi vet hele tiden hva han har gjort, men det er hvordan det går videre og får sin straff som driver historien. Romanen er en fantastisk historie om mord og forvridd erotikk, som det er mer av i filmen enn i boken, men det groteske klarer å dominere like bra i både filmen og boken.