I skyggen av Viggo - halve livet bak gitteret (lydbok) av Eivind Pedersen
Legg til i ønskeliste
Eivind Pedersen (forfatter), Eivind Pedersen (oppleser)

I skyggen av Viggo lydbok

350,- Veil. pris: 399,-Spar: 49,-
(5)
Gufset fra Baneheia har preget Kristiansand og resten av Norge siden 2000. To småskolejenter på badetur ble nådeløst og brutalt voldtatt, mishandlet og knivdrept. Byen var lammet og folket forlangte en rask løsning. Viggo Kristiansen var den perfekte syndebukken. Gutten med ADHD var gatas skrekk. Den mektige politisjefen ble så blendet av sin mistanke at han gikk i sin egen felle og utpekte feil hovedmann - uten bevis. Folket var fornøyd og roen senket seg i sørlandsbyen. Saken var løst o…
Lydbok 350,- Ebok 262,-

Andre har også kjøpt

Undertittel halve livet bak gitteret
Forfattere Eivind Pedersen (forfatter), Eivind Pedersen (oppleser), Roger Pihl (redaktør)
Forlag Hepe A/S
Utgitt 7 november 2022
Lengde 12:55
Sjanger Biografier, Dokumentar og fakta, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788269294811
Gufset fra Baneheia har preget Kristiansand og resten av Norge siden 2000. To småskolejenter på badetur ble nådeløst og brutalt voldtatt, mishandlet og knivdrept. Byen var lammet og folket forlangte en rask løsning. Viggo Kristiansen var den perfekte syndebukken. Gutten med ADHD var gatas skrekk. Den mektige politisjefen ble så blendet av sin mistanke at han gikk i sin egen felle og utpekte feil hovedmann - uten bevis. Folket var fornøyd og roen senket seg i sørlandsbyen. Saken var løst og lukket. Tabbene kostet Viggo Kristiansen halve livet bak gitteret. 21 år sonet han i høysikkerhetsfengsel før han ble løslatt. Til siste stund ble Kristiansens uskyld motarbeidet, fra riksadvokaten via pressen, sakkyndige, pårørende til selveste Gjenopptakelseskommisjonen. Eivind Pedersen var journalist i Dagbladet og dekket Baneheia-saken fra første dag. Han ble tidlig skeptisk til de såkalte bevisene. 20 år senere fikk han rett; Viggo Kristiansen var uriktig dømt. «I skyggen av Viggo» handler om hva som skjedde i kulissene, en usminket fortelling om dramaene som splittet vennskap og satte rettsstaten på prøve. Baneheia-saken er langt fra avsluttet.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Den beste boken om Baneheia-saken

En meget bra bok. Oppsiktsvekkende informasjon kommer frem fra en som åpenbart kjenner saken godt. Rystende lesning som avslører mange og eksponerer dem som har sviktet. Boken bør leses av alle som er opptatt av rettssikkerhet. Ikke minst bør den leses av de som nå skal granske denne saken.

Helt utrolig dårlig – både språket, innholdet og opplesningen. Forfatteren fremstår å ha skrevet en bok for å kunne snakke om seg selv. Les heller jahrs bok.

Innsikt

En bok som gir innsikt, og klargjør mange spørsmål i Baneheiasaken. Har lest bøkene til Jahr(som er meget informative/gode), men EP’s bok gir et mer detaljert og omfattende bilde av saken. Han går uredd inn i detaljene i saken, og belyser sider som ikke før har vært kjent. Må leses, eller høres!! Mvh Lars Chr Raastad

Fantastisk og veldig oppsiktsvekkende

Tusen takk for en fantastisk bok! Var spent på om den kom til å være lik BOJ’s bøker, men dette er noe heeeelt annet! Alt dette som kommer frem MÅ det norske folk få vite om!! Fantastisk jobb forfatteren har gjort for VK og familien. For 12 år siden hadde jeg fnyst om noen sa at jeg en gang kom til å grine over VK og den kampen familien og dere har kjempet! Takk igjen!