Kjøpsvilkår fra 19.10.2016

Sist oppdatert: 29. juni 2018

Bruksvilkår for Schibsted-konto

Introduksjon

Disse bruksvilkårene (i det følgende ("bruksvilkår") styrer bruken av Schibsteds påloggingssystem Schibsted-konto ("Schibsted-konto"). Disse bruksvilkårene styrer også behandlingen av personlige data som finner sted når du bruker Schibsted-kontoen for tjenester knyttet til Schibsted-kontoen (“Tjenestene”, eller hver for seg en “Tjeneste”)), samt Schibsted Media Groups behandling av de personlige dataene håndtert i Schibsted-konto.

Schibsted-konto leveres av Schibsted Norge AS (“Schibsted” eller ”vi”). Du kan lese mer om Schibsted og de ulike Schibsted-varemerkene her.

Med Schibsted-konto får du som bruker en enkel og trygg pålogging, og i enkelte tilfeller, muligheten til å betale for tjenestene. Etter at du oppretter en Schibsted-konto, kan du logge på alle tjenestene med samme påloggingsinformasjon og flytte mellom tjenester mens du er logget på, dette uten å måtte logge på igjen når du besøker en ny tjeneste.

Vær oppmerksom på at spesifikke vilkår og betingelser gjelder for de fleste av tjenestene. Disse spesielle vilkårene og betingelsene styrer de kommersielle vilkårene for din bruk av den relevante tjenesten og ytterligere behandling av personlige data, som finner sted i omfanget av denne tjenesten. De spesielle vilkårene og betingelsene kan gis deg når du skal bruke en tjeneste, og i enkelte tilfeller må du godkjenne slike vilkår og betingelser for å kunne bruke tjenesten. Når du for eksempel abonnerer på en tjeneste, må du kanskje godta spesielle vilkår og betingelser for varighet, kansellering og betaling.

Ved avvik mellom disse bruksvilkårene og de spesielle vilkårene og betingelsene for en tjeneste, skal de spesielle vilkårene og betingelsene være gjeldende.

Vi oppfordrer deg til møysommelig å lese disse bruksvilkårene. Disse bruksvilkårene kan oppdateres fra tid til annen. Vi sier ifra når vi utfører betydelige endringer av bruksvilkårene som krever ditt samtykke.

Personvern

Vår viktigste rolle er å behandle dataene dine trygt og gi deg høy verdi tilbake. Våre Personvernerklæring forklarer hvordan vi behandler dine personlige data og hvordan vi beskytter personvernet ditt når du bruker Schibsted-konto og tjenestene. For mer informasjon, gå til: https://info.privacy.schibsted.com/no.

Schibsted-konto

Opprette en konto

Du må opprette en Schibsted-konto for å få tilgang til tjenestene som krever pålogging. All informasjonen du gir oss i forbindelse med registreringen må være riktig, og du er personlig ansvarlig for å holde den oppdatert. Du kan når som helst endre den registrerte informasjonen på Schibsted-kontosidene.

Kun fysiske personer som har fylt 16 år kan opprette en Schibsted-konto. Andre regler og begrensninger, som høyere aldersgrense, kan gjelde for enkelte tjenester.

Når du oppretter din Schibsted-konto, må du angi din e-postadresse eller ditt telefonnummer. Du oppfordres også til å angi annen informasjon om deg, som navn, alder, kjønn og adresse. Denne informasjonen kan senere automatisk suppleres med informasjon som du personlig angir mens du bruker en tjeneste. Når du bruker en tjeneste mens du er logget på din Schibsted-konto, får tjenesteleverandøren tilgang til informasjonen din som du brukte da du registrerte deg i Schibsted-konto.

Logge på med Schibsted-konto

Med din Schibsted-konto forblir du tilkoblet og kan gå mellom tjenester som bruker Schibsted-konto, uten å måtte logge på igjen; automatisk pålogging. Merk: Hvis du ikke ønsker dette, kan du markere at du ikke vil logges på automatisk med Schibsted-konto når du bytter mellom tjenester. Automatisk pålogging betyr at mens du er logget på din Schibsted-konto når du besøker en ny tjeneste som bruker Schibsted-konto, logges du automatisk på tjenesten med din Schibsted-konto, hvis du ikke har deaktivert denne funksjonen. Vær oppmerksom på at tjenestene du bruker får tilgang til profildataene i din Schibsted-konto når du bruker Schibsted-konto til å logge på. Dine personlige data relatert til hvordan du bruker tjenestene deles ikke mellom tjenestene med mindre du har gitt tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker data ved å følge koblingene under «Personvern» ovenfor.

For å påta seg kommersielle forpliktelser relatert til tjenesten, vil du spesifikt bli spurt om å godta de spesielle vilkårene og betingelsene for tjenesten i tillegg til disse bruksvilkårene.

Hvis du har registrert deg som kunde, medlem eller på annet vis har påtatt deg kommersielle forpliktelser relatert til en tjeneste før du logger på tjenesten med din Schibsted-konto for første gang, blir dine forrige kontoinnstillinger og -innhold en vesentlig del av din Schibsted-konto.

Din påloggingsinformasjon

Din Schibsted-konto er personlig, du er ansvarlig for all aktivitet som finner sted gjennom bruken av din Schibsted-konto. Hvis noen får tilgang til påloggingsinformasjonen din, kan de bruke den til å bestille tjenester eller produkter i ditt navn. Derfor er det viktig at du oppbevarer påloggingsinformasjonen trygt, slik at de ikke faller i gale hender.

Hvis du vet, eller har mistanke om, at noen andre har tilgang til påloggingsinformasjonen din, må du umiddelbart endre påloggingsinformasjonen på Schibsted-kontosidene.

Du er personlig ansvarlig for å logge av din Schibsted-konto og påse at din datamaskin, telefon eller andre enheter ikke forlates uten tilsyn mens du er logget på.

Avslutte din Schibsted-konto

Du kan terminere eller lukke din Schibsted-konto når som helst. Vær oppmerksom på at bruken av tjenestene eller deler av tjenestene kan kreve at du har en aktiv Schibsted-konto. Dette innebærer at du ikke lenger får tilgang til de tjenestene eller delene av tjenestene hvis du terminerer din Schibsted-konto.

Du kan se kontraktperiodene og vilkårene for terminering som gjelder for tjenestene i de spesifikke vilkårene og betingelsene for de relevante tjenestene.

Bruk av Schibsted-kontoen

Lovlig bruk

Du er ansvarlig for å påse at all bruken av din Schibsted-konto og tjenestene gjøres i henhold til disse bruksvilkårene, de spesielle vilkårene og betingelsene for de relevante tjenestene, samt gjeldende lovverk og generelt aksepterte praksiser.

Brudd på disse bruksvilkårene

Hvis det kommer frem at din Schibsted-konto har blitt brukt ved brudd på disse bruksvilkårene eller de spesielle vilkårene og betingelsene for en tjeneste, eller der Schibsted har rimelig grunn til å tro at slikt brudd har funnet sted, reserverer Schibsted seg retten til å stenge eller midlertidig blokkere din Schibsted-konto med umiddelbar virkning og uten forhåndsvarsel.

Tilgjengelighet

Din Schibsted-konto kan fra tid til annen være helt eller delvis utilgjengelig som følge av systemvedlikehold eller andre årsaker. Vi vil så snart som mulig tilby deg informasjon om begrenset tilgjengelighet. Men ikke under noen omstendigheter kan Schibsted holdes ansvarlig for konsekvenser eller skade som oppstår fra din manglende evne til å bruke Schibsted-konto på tiltenkt vis.

Immaterielle rettigheter

Schibsted, eller Schibsteds lisensgiver, innehar de immaterielle rettighetene for tekst, bilder, design og andre materialer og annen informasjon som gjøres tilgjengelig gjennom din bruk av Schibsted-konto og den underliggende programkoden for Schibsted-konto. Slikt materiale og informasjon kan ikke brukes på andre måter enn innenfor omfanget av normal bruk av din Schibsted-konto.

Du er ansvarlig for å påse at alle materialer (tekst, bilder, video, musikk og så videre) som du gjør tilgjengelig gjennom din Schibsted-konto og/eller tjenestene ikke bryter med tredjeparters immaterielle rettigheter, og at det ikke bryter noen lover eller generelt aksepterte praksiser. Selve materialet og tilgjengeliggjøringen av det må ikke bryte åndsverkloven og lovverk om varemerker.

Endringer av Schibsteds tilbud

Schibsted kan, når som helst og uten forhåndsvarsel, avgjøre å avslutte Schibsted-konto eller erstatte Schibsted-konto med en annen påloggingsløsning. I så fall reserverer Schibsted seg retten til å terminere din Schibsted-konto, noe som vil finne sted etter at du mottar informasjon om slik terminering. Informasjon kan sendes til den registrerte e-postadressen din.

Tildeling

Du samtykker med dette til at avtalen du har inngått med Schibsted ved å samtykke til disse bruksvilkårene kan, uten ditt samtykke, tildeles et annet selskap som helt eller delvis, direkte eller indirekte, eies av Schibsted ASA, eller til en tredjepart i tilknytning avlastningsforretning eller bedriftssalg som inkluderer Schibsted-konto.

Gjeldende lov og tvisteløsning

Hvis du bor i EØS (Europeiske økonomiske samarbeidsområde) reguleres disse bruksvilkårene og din bruk av din Schibsted-konto av lovverket i landet du bor i. Med mindre loven sier annet, skal tvister relatert til disse bruksvilkårene dømmes av en lokal domstol av generell prosessforutsetning.

Hvis du bor utenfor EØS reguleres disse bruksvilkårene og bruken din av din Schibsted-konto av lovverket i Norge. Med mindre loven sier annet, skal tvister relatert til disse bruksvilkårene dømmes av norsk domstol i Oslo Tingrett i første instans.

Slik kan du kontakte oss

Hvis du har spørsmål eller kommentarer rundt disse bruksvilkårene, kan du kontakte oss på her.

VILKÅR FOR KJØP PÅ EBOK.NO

INNLEDNING

Disse vilkårene regulerer kjøp på EBOK.NO.

EBOK.NO er en norsk bokhandel på nett hvor du kan kjøpe digitale og nedlastbare bøker (ebøker og nedlastbare lydbøker) og annet innhold som til enhver tid er tilgjengelig. EBOK.NO eies og drives av selskapet VB Bok AS (organisasjonsnummer 940973643). Fra tid til annen vil vi oppdatere vilkårene. Ved større endringer vil vi informere deg direkte om oppdateringen gjennom en epost til den epostadressen du har oppgitt.

BESTILLING PÅ EBOK.NO

Du kan foreta kjøp fra EBOK.NO på vår webside EBOK.NO, eller via våre apper for iPhone, iPad, eller Android.

Du må ha en SPiD-konto for å gjennomføre kjøp på EBOK.NO. I appen på iPhone og iPad kan du gjennomføre kjøp kun ved å bruke din Apple-konto. Dersom du allerede har opprettet en SPiD-konto bruker du samme innloggingsinformasjon ved innlogging på EBOK.NO.

BETALING OG LEVERING

Alle priser oppgis i tilknytning til det enkelte produktet og inkluderer mva. Totalpris for bestillingen oppgis før du bekrefter kjøpet og går videre til betaling. Det påløper ingen leveringstillegg eller andre tillegg. Kjøpet ditt er tilgjengelig kort tid etter at betalingen er gjennomført og vises som en bok i din bokhylle.

ANGRERETT OG REKLAMASJON

Når du kjøper en ebok eller en nedlastbar lydbok får du tilgang til boken umiddelbart. Du samtykker til at leveringen påbegynnes umiddelbart og at du derfor ikke har angrerett på kjøpet, jf. angrerettlovens § 22 bokstav n. Her kan du lese hva Forbrukerrådet skriver om angrerett på blant annet nedlastbare produkter: http://www.forbrukerradet.no/wp-content/uploads/2015/10/Veileder-til-angrerettloven.pdf.

Dersom det er noe galt med boken vil vi naturligvis ordne dette ved å gi deg en ny nedlastingslenke eller kreditere kjøpet. Ved feil ber vi deg ta kontakt med oss på kundeservice raskest mulig slik at vi kan ordne opp.

RETTIGHETER

Ebøker og nedlastbare lydbøker som du har kjøpt på EBOK.NO er dine, men for å unngå ulovlig spredning av bøkene har rettighetshaverne lagt inn enten et digitalt vannmerke eller tekniske begrensinger som innebærer at den enkelte boken bare kan kopieres på et nærmere bestemt antall enheter eller i en nærmere bestemt mengde.

BESTILLING AV ABONNEMENT EBOK.NO+ SÆRSKILTE VILKÅR

Følgende medlemsvilkår gjelder når du påbegynner ditt abonnement av EBOK.NO+.

Abonnementet

Som abonnent av EBOK.NO+ har du tilgang til bøker tilgjengelig på EBOK.NO+ så lenge ditt abonnement er aktivt.

For oppsigelse av abonnementet, gå til EBOK.NO og logg inn. Gå deretter til Konto, klikk på og velg Abonnementer. Husk at oppsigelse skal skje senest dagen før en ny periode påbegynnes – hvis ikke fornyes abonnementet automatisk.

Priser og betaling

Abonnementet betales månedlig og forskuddsvis, og varer inntil du velger å avslutte abonnementet. Betaling skjer via kreditt/debetkort. Prisen inkluderer ikke eventuelle avgifter på datatrafikk som abonnentens mobiloperatør pålegger abonnenten i sin avtale.

Angrerett

I overensstemmelse med Lov om opplysningsplikt og angrerett m.v. ved fjernsalg og salg utenfor fast utsalgssted (angrerettloven) har abonnenten 14 dagers angrerett på kjøp regnet fra og med den dato kjøpet registreres hos EBOK.NO. Angreretten anses som ugyldig så snart abonnenten påbegynner en bok fra EBOK.NO+. Det er alltid mulig å høre utdrag fra en ebok eller nedlastbar lydbok før abonnementet opprettes.

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER

Ved å akseptere disse brukervilkårene samtykker du til at EBOK.NO kan behandle dine personopplysninger i tråd med følgende retningslinjer og vår personvernpolicy. Hvis du ønsker å endre personvernsinnstillingene dine, kan dette gjøres på dine kontosider i SPiD.

Informasjon som lagres

Vi henter opplysninger du har oppgitt om deg selv i profilen på din SPiD-konto. I tillegg lagres informasjon om bruk av tjenestene, herunder hvilke tjenester du bestiller, hvilke nettsider som besøkes, informasjon om posisjon (geolokasjon) og teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling. Opplysningene vil kunne bli supplert med tilgjengelig informasjon fra cookies og lignende teknologier, SPiD-tilknyttede tjenester og tredjepartsaktører. Formålet med lagringen

Vi behandler opplysningene for å gjennomføre avtalen med deg, forbedre og videreutvikle våre tjenester, begrense misbruk, få større kunnskap om den enkelte bruker slik at vi kan gi anbefalinger, innhold og markedsføring tilpasset deg og ditt bruksmønster, og analysere og forstå markedstrendene.

Opplysningene nevnt ovenfor vil kunne bli utlevert til andre selskaper i Schibsted Media Group og tilknyttede selskaper for tilsvarende formål. Opplysninger kan videre bli utlevert til underleverandører som utfører oppdrag for oss (såkalte databehandlere - disse underleverandørene kan ikke bruke opplysningene til egne formål). Opplysningene kan også bli utlevert til andre tredjepart i den grad det er nødvendig for at vi skal kunne gjennomføre avtalen med deg, eller i lovbestemte tilfeller. Innsyn, retting og sletting

Du har rett til innsyn i de opplysninger vi har registrert om deg. Vi ber deg ta kontakt med oss for å rette opplysninger som skulle vise seg ikke å være korrekte. Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Du kan kreve at opplysningene slettes, med mindre opplysningene er nødvendige for å levere tjenester du har bestilt og fremdeles ønsker levert.

Sikring av personopplysninger

Personopplysninger som samles inn lagres og behandles på en trygg og sikker måte. Vi har etablert og dokumentert rutiner og tiltak som skal sikre opplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet i henhold til personopplysningsloven § 13.

Behandlingsansvarlig

EBOK.NO er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som fremgår av ovennevnte, mens Schibsted Payment AS er behandlingsansvarlig for opplysninger knyttet til bruk av din SPiD-konto (personalia, pålogginger og kjøp). Dersom du har spørsmål eller vi har registrert opplysninger om deg som ikke er korrekte, kan du kontakte oss på epost. Du kan også foreta endringer direkte i din SPiD brukerprofil. Den finner du ved å logge deg inn på dine kontosider i SPiD. Du kan også kontakte Schibsteds personvernombud på personvernombud for avklaringer som gjelder SPiD.

MARKEDSFØRING

EBOK.NO vil sende deg markedsføring i form av nyhetsbrev eller lignende basert på kundeforholdet mellom deg og EBOK.NO. Dersom du ikke ønsker å motta slik markedsføring basert på kundeforholdet kan du gi beskjed til oss om dette direkte til kundeservice, eller ved å følge avmeldingslenken i markedsføringshenvendelsene du mottar. Du vil i tillegg få mulighet til å samtykke til å motta markedsføring fra EBOK.NO som ikke nødvendigvis er basert på kundeforholdet. Også slike samtykker kan trekkes tilbake når som helst.

EBOK.NO kan se hvilke bøker du har kjøpt, om du har lest dem, eventuelt ikke lest dem osv. Basert på slik informasjon vil vi komme til å henvende oss til deg med nye anbefalinger, oppfordringer til å gi vurdering av boken osv.

LESERVURDERINGER

Du kan skrive leservurderinger av alle bøkene på EBOK.NO. Leservurderingene kan leses av andre, også de som ikke er innlogget på EBOK.NO. EBOK.NO har rett til å slette leservurderinger eller annet brukergenerert innhold som EBOK.NO mener kan oppfattes som injurierende eller falske. Utover det, modererer ikke EBOK.NO brukergenerert innhold. Målet er at leservurderingene skal bidra til veiledning for kundene våre, men på en slik måte at det opprettholdes en god tone. EBOK.NO kan benytte leservurderinger i sin markedsføring av EBOK.NO og de enkelte utgivelsene, men vil i så fall anonymisere de enkelte vurderingene slik at de ikke kan knyttes til noen enkeltperson.

Ansatte i EBOK.NO skriver ikke leservurderinger under brukeromtalene. EBOK.NO samler inn brukeromtalene på en nøytral måte uten å påvirke innholdet. Når det er registrert tre eller flere stjerne-vurderinger, genereres et gjennomsnitt av disse. Det gis ingen belønning eller kompensasjon.

REDAKSJONELL OMTALE

Redaksjonell omtale av bøker på EBOK.NO fremkommer under produktpresentasjonen, som er tydelig adskilt fra leservurderingene.

TEKNISKE KRAV

For å få tilgang til innhold med slike tekniske begrensninger som beskrevet i punkt 6 (teknisk DRM) må du laste ned en Adobe ID. Ved å registrere deg på EBOK.NO får du automatisk opprettet slik Adobe ID.

Kjøp og lesning av ebøker, nedlastbare lydbøker og andre digitale produkter kjøpt på EBOK.NO forutsetter at du har tilgang til utstyr som for eksempel datamaskin med internettilgang, smarttelefon eller lesebrett. Vi anbefaler at nedlastbare lydbøker alltid lastes ned når du er koblet til trådløst internett, siden datatrafikk kan medføre ekstra kostnader. På nettsidene våre vil du alltid finne oppdatert informasjon om bøkene kan lese på Kindle eller ikke. Bruken av produktene kan kreve at du fra tid til annen oppdaterer operativsystem, nettleser eller apper. Gjennom å akseptere kjøpsvilkårene, godtar du også at det er ditt eget ansvar å sørge for å følge systemkravene som er nødvendige for å bruke EBOK.NO.

SPØRSMÅL?

Har du flere spørsmål, kan du lese mer på nettsidene våre. Du er også velkommen til å kontakte oss på epost, hvor alle henvendelser blir besvart fortløpende.