PERSONVERNERKLÆRING - EBOK.NO

Oppdatert 2. juli 2018
 

Denne personvernerklæringen beskriver i detalj hvordan vi samler inn, bruker og beskytter personopplysninger og annen informasjon i forbindelse med din bruk av EBOK.NO.
EBOK.NO er en nettbokhandel som selger e-bøker, nedlastbare lydbøker og abonnement på strømmetjenesten EBOK.NO Pluss. EBOK.NO eies av VB Bok AS. For sikker innlogging og betaling bruker vi en tjeneste levert av Schibsted Norge AS, «Schibsted-konto».

Daglig leder i VB Bok AS er behandlingsansvarlig for EBOK.NOs behandling av personopplysninger. Det er viktig for oss at du som kunde skal være sikker på at oppbevaring av dine data foregår på en sikker og profesjonell måte. Dersom du har spørsmål kan du alltid kontakte oss på personvern@ebok.no 
Schibsted samler inn og behandler personopplysninger via «Schibsted-konto». For disse personopplysningene er Schibsted behandlingsansvarlig, og vi har inngått en databehandleravtale med dem om dette. Mer informasjon om Schibsteds behandling av personopplysninger, inkludert behandlingen som gjennomføres via «Schibsted-konto» kan du finne her: https://payment.schibsted.no/privacy. Du kan også ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre.


Hvilke opplysninger samler vi inn? 
EBOK.NO registrerer personopplysninger om deg ved opprettelse av en brukerkonto («Schibsted-konto») hos EBOK.NO og ved påfølgende bruk av brukerkontoen. Opplysningene EBOK.NO behandles og samles inn på følgende måte: 
 

Opplysninger du selv gir oss
Når du oppretter en brukerkonto («Schibsted-konto») hos EBOK.NO og utfører aktiviteter som å betale for en tjeneste, vil du oppgi data som lagres hos EBOK.NO. Disse opplysningene lagres i EBOK sine databaser for å yte eller sikre leveranse av den tjenesten du har bestilt. Likeledes vil vi kunne lagre opplysninger når du kontakter oss, eksempelvis ved å sende oss en e-post til Kundeservice eller gi tilbakemelding gjennom funksjoner i tjenesten, slik at vi kan svare på dine spørsmål. Kundeservicehenvendelser og tilbakemeldingsfunksjoner danner i tillegg grunnlag for anonym statistikk som EBOK.NO benytter til å forbedre tjenesten vår. 

Nyhetsbrev: 
På EBOK.NO kan du melde deg på nyhetsbrev og samtykke til at vi kan informere deg om våre produkter og tjenester. Du kan når som helst melde deg av dine nyhetsbrev. Dette gjør du enkelt på EBOK.NO under «Konto» og «Innstillinger», eller følger linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. 

Behandlingsgrunnlaget for disse opplysningene er samtykke etter personvernsforordningen artikkel 6 nr. 1 (a). 

Opplysninger som samles inn ved bruk av tjenestene
Når du er pålogget hos EBOK.NO via din «Schibsted-konto» registrer EBOK.NO informasjon om aktiviteten din på tjenesten herunder hvilke sider og produkter du ser på og hvordan du bruker tjenestene og appene våre. Informasjonen kan deles opp i følgende typer: 

Informasjonskapsler
På EBOK.NO bruker vi informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Noen kapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere, og andre benyttes for å gi deg som kunde en best mulig brukeropplevelse. Ved å bruke nettsidene våre aksepterer du slik bruk av informasjonskapsler. Dette behandles imidlertid anonymet og inneholder ikke personidentifiserbare data. Mer om vår bruk av informasjonskapsler finner du her

Schibsted sin bruk av informasjonskapsler finner du her: https://payment.schibsted.no/about/cookies

Informasjon om kjøp og bruk av tjenesten 
Når du besøker en nettside eller gjennomfører et kjøp på EBOK.NO via din brukerkonto «Schibsted-konto», registreres denne aktiviteten automatisk i våre datalogger. Vi bruker denne informasjonen for det første til å gjennomføre avtalen om kjøpet, men også til å forbedre tjenestene våre og for å gi deg innhold, anbefalinger, tilbud og kommunikasjon som er tilpasset ditt bruksmønster. 

EBOK.NO kan se hvilke bøker du har kjøpt og om du har lest dem. Basert på denne informasjonen kan vi gi deg personlige anbefalinger når du er innlogget på EBOK.NO (web og app), eller via nyhetsbrev hvis du har samtykket til det. 

Behandlingsgrunnlaget for disse opplysningene artikkel 6 nr. 1 bokstav b for gjennomføre avtalen med deg, samt artikkel 6 nr. 1 bokstav f da behandlingen er nødvendig for å oppfylle vår berettigede interesse i å gi deg informasjon som er tilpasset ditt bruksmønster.
 

Hvorfor lagrer vi opplysninger om deg? 
For å yte brukerstøtte og kunne oppfylle avtalen med deg som kunde, vil vi behandle opplysninger du gir oss dersom du kontakter kundeservice eller kommuniserer med oss på andre måter. Det kan være informasjon som navn, e-postadresse, produkt, kjøps- og betalingsopplysninger. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel 6, nr. 1 bokstav b, da vi trenger disse opplysningene for å kunne svare på dine henvendelser.

Dersom du har samtykket til det, benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon og tilbud via e-post. Grunnlaget for denne behandlingen er derfor personvernforordningen artikkel 6, nr. 1, bokstav a. Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss ved å fjerne samtykket ditt under «innstillinger» på din EBOK.NO-konto, eller følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. 

EBOK.NO benytter analyseverktøy for å kunne utarbeide statistikk om bruken av nettstedet. Vi gjør dette for å kunne forbedre brukeropplevelsen, videreutvikle nettstedet og forstå markedstrendene. Opplysningene som behandler for dette formålet vil brukes aggregert og anonymiseres, slik at det ikke lenger anses som personopplysninger. 

Våre samarbeidspartnere
For å kunne oppfylle våre forplikter etter avtalen med deg, overføres nødvendige opplysninger til våre samarbeidspartnere. Alle våre samarbeidspartnere som får tilgang til personopplysninger har inngått databehandleravtaler med oss. På utviklingssiden bistår Pubfront oss, for hosting bruker vi Google Cloud, for distribusjon bruker vi Den norske Bokdatabasen, for nyhetsbrevutsendelse benytter vi Campaign Monitor, som kundeservicesystem benytter vi Zopin Zendesk og som innlogging- og betalingsløsning benytter vi Schibsted. 
 

Tilgang – kontroll og sletting av dine personopplysninger
Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil imidlertid lagres i 5 år, i henhold til lovens krav. 

For å forhindre misbruk av gratisperioder i abonnementstjenesten EBOK.NO Pluss vil e-postadressen din fortsatt være lagret etter du har avsluttet ditt abonnement.

Du vil alltid ha mulighet til å ta kontakt med EBOK.NO for å få vite mer om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Hvis du vil ha innsyn i, korrigere, slette eller oppdatere dine personopplysninger kan du endre dette via din «Schibsted-konto». Det kan du lese mer om her: https://payment.schibsted.no/account/privacy

EBOK.NO benytter ikke automatiserte avgjørelser ved behandling av dine personopplysninger. 


Rett til å klage på behandling av personopplysninger 
Dersom du har spørsmål til, eller er misfornøyd med hvordan vi behandler dine personopplysninger ber vi om at du tar kontakt med oss på personvern@ebok.no. Du har imidlertid også rett til å klage til Datatilsynet.


Revisjon av personvernerklæringen
Vi vil kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet eller i våre rutiner. Ny erklæring vil bli publisert på nettstedet senest en uke før endringene iverksettes.


Kontaktinformasjon
Henvendelser angående personvern kan sendes skriftlig til personvern@ebok.no