BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES), ANALYSEVERKTØY OG ANNEN TEKNOLOGI.

Vi EBOK.NO benytter oss av ulike former for teknologi for å gjenkjenne deg som bruker og for å analysere data om brukerne våre. Teknologien brukes dels fordi det er nødvendig for at tjenester skal fungere, dels for at det skal være lettere for deg å bruke tjenesten og dels for at vi skal kunne gjennomføre analyser som gjør oss i stand til å videreutvikle tjenestene i tråd med brukernes behov.

A. Om analyseverktøy

Vi benytter følgende analyseverktøy for å samle inn anonym informasjon om hvordan EBOK.NO blir brukt, herunder antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt og lignende: Google Analytics og Keen. Verktøyene brukes for å forbedre og tilpasse tjenestene våre og for å forstå markedstrender. Informasjonen som inneholder identifiserbare personlige opplysninger i form av IP-adresser samles kun inn ved kjøp på EBOK.NO for å kunne lokalisere brukeren om det skulle oppstå en sak rundt selve kjøpet.

B. Om informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som på flere måter hjelper oss å gjøre ditt besøk på våre nettsteder mer meningsfylt og positivt for deg. Informasjonskapsler kan blant annet gjøre at du slipper å logge inn hver gang du kommer tilbake til ett av nettstedene våre. De gjør det også mulig å tilpasse et nettsted eller en annonse for bedre samsvar med dine interesser og preferanser. Det finnes forskjellige typer informasjonskapsler: En sesjonsbasert informasjonskapsel lagres bare i arbeidsminnet på din datamaskin (RAM), og varer bare så lenge som nettleserøkten din. Når du stenger alle åpne nettleservinduer, eller slår maskinen helt av, vil den sesjonsbaserte informasjonskapselen bli borte for alltid. En vedvarende informasjonskapsel lagres på harddisken i din datamaskin inntil en bestemt dato, som kan være i morgen, neste uke, eller neste år. Vedvarende informasjonskapsler blir liggende på maskinen inntil de enten a) utløper, b) overskrives av nye informasjonskapsler, eller c) du fjerner dem manuelt. Ved å benytte tjenesten, uten å skru av funksjonen for informasjonskapsler i nettleseren, så samtykker du til at EBOK.NO kan benytte denne teknologien til formålene som nevnt ovenfor. Om du ikke vil tillate lagring av informasjonskapsler på din datamaskin må du slå av funksjonen i nettleseren. Vær oppmerksom på at dette vil føre til at du mister funksjonalitet i EBOK.NO, kanskje også at tjenestene ikke fungerer som forutsatt.

C. Andre relevante teknologier

EBOK.NO kan også bruke nettbøyler/pikseletiketter for å forenkle bannerannonsering. Disse filene kommer fra våre trafikkleverandør, og sporer aktiviteten på ulike nettsteder. Filene gjør at annonsesystem kjenner igjen informasjonskapsler eller anonyme identifikatorer på din enhet for å kunne forstå hvilke annonser som skal vises eller hvilke annonser som har vært vist i nettleseren. 

For sikker innlogging og betaling bruker vi en tjeneste levert av Schibsted Norge AS. Her kan du lese Schibsteds retningslinjer for bruk av informasjonskapsler: https://info.privacy.schibsted.com/no/schibsted-norge-personvernerklaering/

D. Cookie declaration