Arvingen vant Uprisen 2021!

vinner av uprisen 2021

Randi Fuglehaug (t.v.) og Anne Gunn Halvorsen fikk Uprisen 2021 for romanen «Arvingen». Foto: Vibeke Røgler/Foreningen !les.


Ungdomsskoleelevene har talt – vinneren av årets ungdomsbok ble Arvingen 


I slutten av mai gikk den årlige utdelingen av Uprisen av stabelen i Maihaugsalen på Lillehammer. Prisen arrangeres av Foreningen !les i samarbeid med Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og Den kulturelle skolesekken, og er ungdommenes egen kåring av den beste norske ungdomsboken utgitt inneværende år.

I år var det god konkurranse blant de nominerte som bestod av Hør her'a av Gulraiz Sharif, Utbryterne av Nina Borge, Alene gjennom av Michael Stilson, Alexander den store av Peter F. Strassegger, og Arvingen (Halve kongeriket 1) av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.

Elevjuryen, som består av elever fra syv forskjellige ungdomsskoler rundt i landet, har nå kåret Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug til vinner av Uprisen – årets ungdomsbok 2021 for romanen Arvingen.

Juryen skriver i sin begrunnelse:
Boka bruker et språk og referanser som gjør at den like godt kunne vært skrevet av en ungdom. Til tross for at boka skildrer et miljø som var fremmed for de fleste av oss, var den realistisk og troverdig. Boka var morsom, men også noen ganger klein.

arvingen

«Arvingen»

Arvingen er en moderne kjærlighetshistorie om å leve med sine tabber, om å overvinne frykt - og om å være konge i sosiale medier. Arvingen er første bok i serien Halve kongeriket

Kjøp boken som lydbok eller ebok her

11. juni kommer også oppfølgeren På tronen – som er den tredje boken i serien om Halve kongeriket. Boken kan du allerede forhåndsbestille som ebok fra EBOK.NO. Om du gjør det vil eboken dukke opp automatisk i din digitale bokhylle på lanseringsdatoen. 

på tronen

«På tronen»

På tronen er en moderne kjærlighetshistorie om lengselen etter å bli sett, faren ved å se seg blind - og om hvor mye det kan blåse på toppen av kjendishierarkiet. På tronen er tredje bok i den kritikerroste serien, Halve kongeriket.

Forhåndsbestill eboken her


Les mer om Uprisen og hele juryens begrunnelse her