Bjørn Beltø er tilbake!

tom egeland - sølvmyntene

Bjørn Beltø gjør comeback – 20. mai kommer Tom Egelands «Sølvmyntene». 


I boken Codex fra 2018 tok Tom Egeland farvel med krimhelten Bjørn Beltø. Gjennom åtte spenningsbøker om teologi, mytologi og mystikk hadde albinoarkeologen, Bjørn Beltø, etablert seg som en annerledes antihelt. Nå vender altså krimhelten tilbake i den kommende krimnyheten Sølvmyntene. Boken kan du kjøpe her!

– Først fikk jeg ideen til SølvmynteneDen var for god til ikke å bli skrevet. Så fikk jeg ideen til enda et Beltø-mysterium – og så enda et, forteller forfatteren selv. 

I Sølvmyntene får Bjørn Beltø i oppdrag å finne et stjålet brev fra Pontius Pilatus til keiser Tiberius. I brevets oppsiktsvekkende PS røper Pilatus hva som egentlig hendte da Judas forrådte Jesus for 30 sølvpenger. Drapet på en florentinsk manuskriptgransker gjør at Bjørn selv føler seg stadig mer utrygg. Med god grunn. 

egeland: sølvmyntene

«Sølvmyntene» av Tom Egeland

I salg 20. mai

Kjøp boken her!

 

I Bibelen omtales Judas bare 22 ganger, og evangelistene er ikke helt enige om motivet hans. Noen mener han forrådte Jesus for pengene, noen at Satan fór i ham. Men hva om forklaringen var en helt annen?    

I boken jakter Bjørn på det historiske brevet samtidig som han nøster opp i den fascinerende teologien rundt Judas. 

Selv om boken Sølvmyntene er fiksjon, er deler av handlingen – som i alle de foregående Beltø-thrillerne – basert på reelle teologiske hypoteser, teorier og gjetninger. 

Vi gleder oss til å gyve løs på ny bok, og ønsker Bjørn Beltø velkommen tilbake.


PS: Klikk her for å lese spennende intervju med Tom Egeland om Sølvmyntene i VG