Bli kjent med Jo Nesbøs nye univers

oppdatert banner kongeriket

Kongeriket har allerede høstet strålende kritikker fra ledende kritikere og berømte forfattere. Dette er en mørk og mektig spenningsroman om ambisjoner, lojalitet og kjærlighet. Og ikke minst er det en roman om fortidens hemmeligheter som truer med å kutte båndene mellom to brødre på dramatisk og dødelig vis. 


Brødrene Roy og Carl Opgard ble foreldreløse som tenåringer. Foreldrene satt seg i Cadillacen, men klarte ikke den krappe svingen rett nedenfor fjellgården. Bilen havnet dypt nede i kløfta som på folkemunne bare kalles Huken. Siden den gang har storebror Roy tatt ansvar, drevet gården på fjellet og den lokale bensinstasjonen i bygda Os. Og han har holdt løftet han en gang ga faren, at han alltid skulle passe på broren. Nå er Carl tilbake, og det pleier å bety trøbbel. 


«Jeg leste Kongeriket og kunne ikke legge den fra meg … spennende … original … denne er enestående på alle måter.»

– Stephen King


To brødre – én ambisjon
Carl var utstyrt med en større utferdstrang og dro til USA. Årene der har gjort ham til en storkar både i egne og i bygdefolkets øyne. Femten år etter at han dro kommer han hjem og har store planer for Os. Han vil bygge et spektakulært høyfjellshotell – sette Os på kartet, som han kaller det.


«Kongeriket … dykker dypt inn i psyken til karakterene sine. Forskrudd, gripende og ekstremt urovekkende.»

– Buzzfeed, USA


To brødre – én kvinne
Med seg fra USA har Carl kona Shannon. I motsetning til hva Roy hadde forestilt seg, finner hun seg raskt til rette på gården, hvor planene om hvordan de får bygda med seg på utbyggingsplanene tar form. Shannon tilpasser seg både bygda og tilværelsen på fjellgården – de tre blir en familie. Det innebærer også at Shannon får innsyn i familiens hemmeligheter.


Bestill Kongeriket her!

kongeriket 1x1

Kongeriket – Jo Nesbø

Kongeriket får du både som ebok og lydbok

To brødre – ett bygdesamfunn
Lesere i Norge kjenner Jo Nesbøs unike evne til å skildre troverdige mennesker og miljøer. Få forfattere er bedre i stand til å gi en beretning fra et bygdesamfunn midt i Norge – ei slik bygd vi alle kjenner til, om vi bor der, har aner der eller om det er ett av disse stedene vi passerer på veien nær sagt over hele Norge. Samfunn preget av utflytting og frykt for hva som vil skje den dagen riksveien legges utenom bygda. 


Kongeriket viser typene vi alle har sett eller kjenner igjen fra “vårt” bygdesamfunn. Her er Grete som driver den lokale frisør- og solariumssalongen, gammelordføreren som tilfeldigvis også er Carls tidligere svigerfar, den utrettelige lokaljournalisten Dan som bedriver linedans mellom kritisk journalistikk og å bejuble initiativ for bygdas utvikling. Og utenfor sentrum ligger gården, bensinstasjonen og planene som kan føre brødrene Opgard til både frelse og fortapelse.


«Jo Nesbøs siste roman spiller mesterlig på hele det emosjonelle registeret. … En solid, ulidelig spenningsfylt og ustanselig fascinerende psykoerotisk spenningshistorie.»

★★★★★★

Jyllands-Posten, Danmark


To brødre – én lensmann
Ja, og så er det lensmannen, det vil si lensmennene. Da Roy og Carls foreldre forulykket, var det gammellensmannen Sigmund Olsen som etterforsket saken. Levningene etter foreldrene ble hentet opp fra Huken, men det var for risikabelt å hente opp bilen fra sjakten, så vraket har blitt liggende. Utforkjøringen ble aldri skikkelig etterforsket. 


Nå, atten år senere, har Kurt Olsen overtatt lensmannsvervet etter sin far. Kurt har aldri slått seg til ro med hva som skjedde da ekteparet fra Opgard havnet i Huken. Var det virkelig en ulykke? Og er det mulig å finne spor så mange år senere?


«Riktignok er det både mord og partering, men spenningen ligger i den langsomme og overraskende oppklaringen av forholdet mellom guttene, og da med en elegant vri på handlingen, der ingenting er slik vi tror det er.»

★★★★★★

Dagbladet


Kjøp papirboken her!

papirboken kongeriket

Kjøp papirboken – perfekt julegave til en du kjenner eller deg selv!

Men hvis du skal feire jul sammen med andre må vi i så fall advare deg. Britiske Hot Press skrev nemlig at: 

«Så snart én krise ser ut til å være løst, kommer det en ny på neste side som gjør at du ikke får sove.»