Bokhøsten er i gang! 🍁 🍂 

Toppbilde med omslag av bøkene

Jo Nesbø og Elena Ferrante sine etterlengtede romaner setter en kickstart på årets bokhøst. Hvilken gleder du deg mest til?

Kongeriket av Jo Nesbø

«KONGERIKET» AV JO NESBØ

Det har gått noen år siden Jo Nesbø debuterte med «Flaggermusmannen» i 1997, men Nesbø fortsetter å levere og har bygget seg opp til å bli en av verdens fremste krimforfattere. Med over 40 millioner solgte bøker oversatt til mer enn 50 språk er det velfortjent å kunne pryde seg med tittelen krimkonge.

I fjor sommer leverte Nesbø en knallsterk krim med «Kniv» i serien om Harry Hole. Forrige uke slapp krimkongen sin seneste krimroman «Kongeriket». Denne gangen byr han ikke på den klassiske politiromanen med karakteren Harry Hole i førersetet, men slipper en frittstående, mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge som tar for seg ambisjoner, lojalitet og kjærlighet.

Dette er en bok både vi og mange andre har gledet seg til. Det er derfor ingen stor overraskelse at boken allerede høster god kritikk fra anmelderne. 

«Jøss, så god han er ... en uhyggelig god roman, som ingen andre enn Nesbø kunne skrevet», skriver Dagbladet-anmelder Cathrine Krøger. Hun ruller seks øyne på terningen!

Sett deg godt til rette, kok opp din varme favorittdrikk og la deg ble fanget i Nesbøs verden! «Kongeriket» kan du kjøpe som både ebok og digital lydbok.

Dei vaksnes løgnaktige liv - Elena Ferrante

«DEI VAKSNES LØGNAKTIGE LIV» AV ELENA FERRANTE

Elena Ferrante er uten tvil en av vår tids største forfattere. Med Napoli-kvartetten gikk Ferrante tett på kvinners liv og vilkår i det 20. århundret og skildret vennskap på en måte som mangler sidestykke i litteraturhistorien. 

I disse dager lanserer Ferrante romanen «Dei vaksnes løgnaktige liv» på norsk oversatt av Kristin Sørsdal. Tidligere i år anmeldte Dagbladets bokanmelder Jon Rognlien den italienske utgivelsen av boken («La vita bugiarda degli adulti»):

«Ferrante overgår seg selv ... enda bedre enn vi kunne håpe i sin nye roman», skrev han om den italienske utgivelsen av Elena Ferrantes nye bok. Dagbladet rullet terningkast seks, så det er ikke uten grunn at vi gleder oss veldig til å lese. 

Selve handlingen i romanen er lagt til middelklassemiljøet i Napoli rundt 1990-årene. Ferrante legger opp til et stort familiedrama om oppvekst, identitet, seksualitet, utroskap og kunsten å balansere sannhet og løgn.

Det er ikke bare Dagbladet som har latt seg forføre av Ferrantes velskrevne roman. Både VG og Adresseavisen går sammen om å stille seg bak terningkast seks.

  • «Ferrante leverer igjen», skriver Guro Hjeltnes i sin bokanmeldelse for VG. 
  • «Nytt mesterverk av Ferrante», skriver Adresseavisens Ole Jacob Hoel.

Men hvorfor ta deres ord for det? Les eller lytt til boken og bedøm selv! «Dei vaksnes løgnaktige liv» kan du kjøpe som både ebok eller digital lydbok på EBOK.NO

Ebøkene og lydbøkene laster du ned til mobil eller nettbrett via EBOK.NO-appen. Foretrekker du heller lesebrett av typen Kindle, kan ebøkene enkelt overføres til din enhet.

Tips: Allerede i dag kan du forhåndsbestille flere av høstens store nyheter. Se hvor oversikt over kommende bøker her.