Fattig student på egne bein 

Bilde av Karen Elene Thorsen og omslaget på hennes nye bok Fattig student på egne bein

Flyttet inn i kollektiv, blitt student eller nettopp satt en fot inn i voksenverden? – Fattig student viser vei. 

Karen Elene Thorsen, skaperen bak den populære Instagram-kontoen @fattig.student, ble raskt populær blant studentene med sine gode oppskrifter, ukemenyer og tips til rimelige og sunne middager på studentbudsjett. Prosjektet startet da hun selv var student og studerte livsstilsendring og folkehelse. Høsten 2019 debuterte Thorsen med boken «Fattig student – 20 ukemenyer for under 250 kr». Boken gikk rett inn på førsteplass på Bokhandlerforeningen sin bestselgerliste etter bare én uke i salg. 

Karen Elene er nå ferdig utdannet og ikke lenger student, men det betyr ikke at hun ikke har flere gode tips å lære bort. Nå er hun nemlig tilbake med sin nye bok «Fattig student på egne bein: håndbok for studenter og andre nybegynnere i voksenlivet». 

I boka har hun samlet absolutt alt du trenger for å få et stressfritt og morsomt studentliv. Karen Elene Thorsen har gjort alle feilene selv, og på den måten kommet frem til det som faktisk funker! Her finner du alt om økonomi, forsikring, forslag til husregler for kollektiv, lure tips når du skal handle mat, studieteknikk, smarte løsninger for gjenbruk og reparasjoner og mye, mye mer.


I forbindelse med lanseringen av bokene denne uken tok vi en kjapp prat med Karen om hennes egen studenttid og overgang til voksenlivet. Les mer nedenfor 🤩


Hvorfor startet du opp Instagram-kontoen fattig.student?

- Den ble opprettet da jeg, en veldig fattig student, fant ut at jeg kunne halvere matutgiftene mine hver eneste måned så lenge jeg sluttet å kaste mat. Jeg delte mine sammensatte ukemenyer med fokus på å bruke opp alle ingredienser som ble kjøpt inn i håp om å hjelpe andre som var i samme situasjon som meg. Et par år senere, hadde jeg plutselig over 200 000 følgere, en bestselgende kokebok og en egen matapp. Det virker som om flere liker å spare lommeboka og kloden for unødvendige utgifter! 

Er det noe du har lært med tiden du skulle ønske du visste da du selv begynte å studere?

- At veien blir til mens man går. Det er ikke sånn at du finner ut av alt med det første, spesielt ikke når det kommer til studieretning og framtidig karriere. Jeg skulle også ønske jeg visste hvor mange flere som føler seg ensomme i studietiden. Det er vanskelig å få nye venner i voksen alder, og det er ikke sånn at venner for livet nødvendigvis er de du møter første skoledag. Jeg skulle ønske jeg tok det mer med ro og ikke plagde meg selv med hvorfor jeg brukte så lang tid på å finne min gjeng. Det er jo helt vanlig! 

Du er jo ikke lenger student selv, hva synes du om overgangen videre i voksenlivet og hva gledet eller gruet du deg til?

- Det finnes positive og negative sider ved begge. Jeg savner å sitte i forelesningssalen med en kaffekopp i hånda og daglig lære noe nytt. Jeg savner de lange sommerferiene, og de få og små utgiftene jeg hadde som student. Det jeg derimot ikke savner, er å bo i uhyggelige kollektiv med mennesker ulik meg selv, eksamensperioder og frykten over å ikke ha råd til neste måltid eller strømregning. Sånn sett, er det bedre å være ute i fast jobb, bo i leilighet med noen som er lik meg selv og nok penger på konto.

Hvilke bøker leser du selv om dagen eller har på din leseliste?

- Jeg har akkurat begynt å lese Menneskehjernen av Marte Roa Syvertsen, og nå vil jeg ikke gjøre noe annet enn å lese videre! Den er utrolig spennende. 

Hva håper du leserne tar med seg videre fra boka?

- Jeg håper de vil få seg en god latter, føle seg mindre alene i det de står overfor og gode tips de kan ta med seg livet ut. fattig student pris thumb

«Fattig student på egne bein» av Karen Elene Thorsen

En må-ha-bok for alle studenter! 
Les mer om boka her