Fyll opp med nye lydbøker 

Tilgang til de nyeste lydbøkene – helt uten bindingstid eller månedsavgift!

Koronapandemien omgir oss, og gjør store inngrep i hverdagen. Vi opplever alle sammen dag inn og ut med nye tiltak, lettelser, deretter strengere tiltak igjen i et tappert forsøk på å holde smittetallene og spredningen nede. Vår første kvinnelige statsminister, Gro Harlem Brundtland, sa en gang i en tale at «Det er typisk norsk å være god!» Mange vil nok si seg enig, og vi kan alle enes om at er det én ting vi kan så er det nettopp dugnad.

Sammen har vi stått på siden første nedstenging 12. mars 2020, og fortsatt holder vi motet oppe og høy dugnadsånd. Vi er sammen om dugnaden helt til den er ferdig. 

Heldigvis er vi lysere tider i møte. Sola står høyere på himmelen, det er varmere i luften og vi begynner å se de første tegnene på vår. Oslo og store deler av det sentrale Østlandet er inne i ny lockdown, mens andre deler av landet har vinterferie. Tilbudet av aktiviteter er også blitt litt mer skralt enn tidligere. Derfor har vi satt sammen en liste med nye lydbøker til både store og små som kan gjøre dagene i tiden fremover litt kortere, om ikke lysere også.

Uansett hvor i landet du befinner deg, her er vår liste over nye lydbøker som er verd en lytt mens vi venter på våren:

mick

«Ekte tigre» av Mick Herron

Catherine Standish vet at spioner ikke kan tro på tilfeldigheter. Hun har jobbet lenge nok i etterretningstjenesten til å vite alt om svik, dobbeltspill og angiveri. Det hun ikke skjønner, er hvorfor noen vil ta akkurat henne, en tørrlagt alkoholiker, like håpløs som alle de andre mislykkede agentene i Jackson Lambs usle kongerike Slough House.

Les mer

økseskipet

«Økseskipet» av Jens Henrik Jensen

Politietterforsker Nina Portland har vanskelig for å gi slipp på en sak fra hennes første år i politiet: en russisk sjømann ble beskyldt for å ha myrdet mannskapet om bord på et skip som ble funnet drivende rundt i Nordsjøen, men ble frikjent på grunn av manglende bevis. 

Les mer

sjøuhyret

«Sjøuhyret» av Lars Mæhle

Ny barnebok med barnas favorittdinosaurer! Det har kommet is på sjøen, og Mamma Rex ordner isfiskekonkurranse. Premien er en hel krukke med makrell i tomat. Men hvem vet slags skumle skapninger som lurer under isen? 

Les mer

de tause

«De tause» av Yrsa Sigurðardóttir

En kald dag forsvinner et lite barn fra en barnevogn i Reykjavik. Elleve år senere dør en jente av meslinger, og faren søker oppgjør med personen som smittet henne. En kvinne blir funnet død i en forlatt bil.

Les mer

test

«Arbeiderpartiet og 22. juli» av Hallvard Notaker

Terrorangrepet 22. juli 2011 traff nasjonen og det store fellesskapet, men det var også rettet direkte mot en politisk bevegelse: Målet var å ramme Arbeiderpartiet og AUF.

Les mer

lang lysende elv

«Lang lysende elv» av Liz Moore

Lang lysende elv er en rå og gripende thriller om misbruk, prostitusjon og søskenkjærlighet. 

«... en bok som kryper under huden og blir værende der lenge.» Elin Brend Bjørhei, VG. Terningkast 6.

Les mer

 

testy

«Appenes planet» av Thomas Hylland Eriksen

Med karakteristisk engasjement og nysgjerrighet tar Thomas Hylland Eriksen oss med på oppdagelsesferd i smarttelefonens verden. Kartet tegnes underveis. Hvis vi ikke skal bli slaver av mobilen, er det nødvendig å forstå den, for å kunne ta livet, kontrollen og ikke minst tiden tilbake.

Les mer

irriterende kolleger

«Irriterende kolleger» av Per Henrik Stenstrøm

En av de store utfordringene på enhver arbeidsplass er hvordan du skal håndtere «de andre». De som ikke er som deg og meg. Enten du jobber på et sted med litt flere enn en håndfull mennesker, er med og driver en forening eller sitter i styret i borettslaget, så har du kolleger eller andre rundt deg som du skal samarbeide med. Og blant disse menneskene er det nesten garantert noen du synes er irriterende! 

Les mer

dekkoperasjon

«Dekkoperasjon» av Jørn Lier Horst

Denne gangen er det definitivt noe mystisk på gang i Elvestad. Et bildekk faller ut av en tilhenger, midt i en bratt bakke. Tiril og Oliver unngår så vidt å bli truffet av dekket, som fortsetter å rulle videre nedover gata. Detektivene tar opp jakten på det, og havner samtidig på sporet av en bande med biltyver som er sjeldent utspekulerte. Greier de å avsløre tyvenes sleipe triks?

Les mer

nattsangeren

«Nattsangeren» av Johanna Mo

Når den dyktige politietterforskeren Hanna Dunckers far dør, vender hun etter 16 år i Stockholm tilbake til barndommens Öland. Til tross for alt som skjedde der, tross alle blikk og rykter, er det i den lille hytta ved havet hun hører hjemme. 15 år gamle Joel blir funnet død og mishandlet ved en rasteplass. Hanna må etterforske saken selv om Joels mor en gang var hennes beste venn - en venn Hanna forlot for mange år siden. 

Les mer