Hjerteknuseren

hjerteknuser topbanner

I nesten 20 år har Anne B. Ragde ruget på ideen til sin nye roman Hjerteknuseren. Endelig er den her!


Hjerteknuseren er en ny roman fra prisbelønte og bestselgende forfatter Anne B. Ragde. Boka handler om et strevsomt forhold mellom en mor og hennes voksne sønn. Hjerteknuseren er nå tilgjengelig som ebok og kan kjøpes hos EBOK.NO.

Hjerteknuseren møter vi Jonetta som lengter etter balanse: den balansen hun kjenner når hun svømmer i tjernet, eller når hun åpner for vanntanken på utedusjen og lar det lunkne vannet skylle over seg. Hun lengter etter freden det er i å sitte med et kryssord, med reiseradioen durende i bakgrunnen. Det enkle livet der morgenkaffen får ta den tiden den vil.

Alt dette har hun på hytta, men hun har Ragnar der også. En voksen sønn uten jobb, med bunker av uåpnede regninger på gutterommet hjemme. En voksen sønn som reiser på ferie med mor og tar det beste soverommet, bestemmer hva de skal se på tv, svarer med enstavelsesord, dersom han svarer i det hele tatt, og etterlater seg runkestive T-skjorter og møkkete sengetøy som mor må ta hånd om.

Hvor ble det av gutten hennes, han som kunne si at han elsket henne uten å ane hva ordet betydde? Hvordan skal Jonetta klare å nå inn til denne store, fremmede, lukkede mannen som er sønnen hennes? Og vil hun det?

I anledning Ragdes nye bok tok vi en kort prat med henne, les mer nedenfor: 


Du har hatt ideen om boken i nesten 20 år. Hvordan oppstod ideen bak boken, og hvorfor er dette riktig tidspunkt å dele den med leserne dine?

– Jeg måtte vente med å skrive til jeg hadde fortsettelsen til begynnelsen, for å si det sånn. Og så måtte jeg først skrive helt ferdig om familien Neshov, noe som tok sin tid. Da koronaen satte inn og jeg ble alene var det riktig tidspunkt til å skrive ferdig!

Hva håper du leserne sitter igjen med etter å ha lest boka?

– Jeg håper de lever seg skikkelig inn i karakterene mine. Når jeg skriver om dem så er det som de lever for meg. Jeg drømmer om dem, og prater med dem. Og så håper jeg at hver enkelt har opplevd hver sin story når de har lest ferdig, det er jo det som er forskjellen på en bok og en film! 

Hvordan foregår skriveprosessen din? Finner du mye inspirasjon fra livet rundt deg, eller er det mest fantasien som løper løpsk?

– Det er en god miks! De jeg skriver om, lever med meg. Jeg drømmer om dem, og snakker med dem, og alt oppleves ekte og sant! Jeg skrev under den verste perioden av koronaen, og da hadde jeg ingen andre å være sammen med heller. 

Hva leser du selv om dagen? Og har du kanskje noen bøker du gleder deg til å lese?

– Jeg leser KONSTANT! Akkurat nå leser jeg Anine Ernaux Årene. Hun skriver veldig hektisk og nærmest manisk, men jeg liker den. Og så gleder jeg meg til HELE den norske bokhøsten – den er fenomenal! 

Hva opptar tiden din når du ikke skriver eller leser bøker?

– Jeg prøver å gå turer, lager mye mat på høsten som jeg hermetiserer eller fryser ned. Ellers elsker jeg å invitere venner på middag. 

hjerteknuseren

Hjerteknuseren av Anne B. Ragde

Hjerteknuseren er en ny roman fra prisbelønte og bestselgende forfatter Anne B. Ragde, som handler om et strevsomt forhold mellom en mor og hennes voksne sønn.