Irriterende kolleger

irriterende kolleger

Har du en irriterende kollega, eller er du kanskje en selv? Bli litt bedre kjent med Per Henrik Stenstrøms ulike typer irriterende kolleger.

En av de største utfordringene på enhver arbeidsplass er hvordan du skal håndtere «de andre». De personene som ikke er helt som deg og meg. På arbeidsplassen er vi omgitt av mennesker vi skal samarbeide med, og noen av disse menneskene vil gå deg på nervene. Disse persontypene er utgangspunktet til den nye boken til Per Henrik Stenstrøm: «Irriterende kolleger». 

Per Henrik Stenstrøm har ledet en rekke kreative miljøer i bransjer fulle av primadonnaer og bedrevitere. Med 25 års ledererfaring fra mediebransjen vet Stenstrøm mye om å håndtere vanskelige medarbeidere. Boken gir deg tips og råd som skal gjøre det litt lettere å jobbe sammen med de som innerst inne går deg på nervene. En overlevelsesbok, med glimt i øyet, for det brutale arbeidslivet rett og slett.

Etter å ha besøkt hundrevis av norske bedrifter for å snakke om arbeidsmiljø, har Per Henrik konkludert med at de irriterende kollegene kan deles inn i syv typer: Primadonnaen, Bedreviteren, Skrytepaven, Pessimisten, Gratispassasjeren, Superoptimisten og Motarbeideren.

I boken Irriterende kolleger analyserer han hver av typene og gir gode råd for hvordan de kan forstås best. Målet er selvsagt å finne måter for å samarbeide bedre med dem man ikke finner det så lett å samarbeide med. I boken finner du konkrete løsninger og tips, og hauger av morsomme og lærerike caser basert på alle de typene Stenstrøm har møtt på sin vei. 


Bli bedre kjent med forfatteren Per Henrik Stenstrøm i miniportrett gjort av forlaget lenger ned på siden.


(saken fortsetter under)

irriterende kolleger

«Irriterende kolleger» av Per Henrik Stenstrøm

«En vidunderkur mot dårlig arbeidsmiljø.» Ole Petter Hjelle, lege og hjerneforsker

Kjøp lydboken eller eboken her

Fem kjappe med Per Henrik Stenstrøm:

1. Av med forfatter-hatten, hva gjør du når du ikke skriver bok? 

Jeg jobber mye og har heldigvis hatt det veldig travelt med digitale foredrag om hjemmekontor og irriterende kolleger det siste året. Ellers er jeg veldig glad i å gå på ski og bor bare noen meter fra fine løyper i Lommedalen. Har også blitt fullstendig hekta på sjakk under korona!

 

2. Fortell oss om ditt nyeste prosjekt?

Det har vært fantastisk moro å skrive denne boka! Jeg har fått samlet mange historier fra arbeidsplasser som handler om problematiske kollegaforhold. Alle har en irriterende kollega og det har vært inspirerende å skrive en bok om noe som gjelder alle mennesker som har en jobb. I tillegg har det vært gøy å jobbe med en inndeling av de irriterende typene og gi dem liv og gjenkjennelse. Denne boka skal være både tankevekkende og underholdende samtidig som eksempler, råd og refleksjonsoppgaver helt konkret skal gjøre det lettere for leseren å gjøre noe med problemet selv. Hvis mange nok på avdelingen leser boka, så vil man også få et felles språk for hva som irriterer oss og hvordan vi kan jobbe med de brysomme forskjellene.  

 

3. Hva likte du best ved prosessen med å skrive bok?

Som journalist har jeg fortalt historier hele livet, men mye av det jeg har drevet med har vært glemt dagen etter. Det har vært mer flyktig enn en bok. Jeg har derfor kost meg med å bygge kapittel for kapittel og samtidig kjenne at dette faktisk kan utgjøre en stor forskjell på mange arbeidsplasser og for mange frustrerte mennesker. Dessuten var det utrolig fascinerende å få være inne i hodet over lang tid på hver og en av de irriterende kollegatypene. Forsøke å forstå hvordan Bedreviteren og Skrytepaven ser på sine kolleger. Det var tankevekkende å få være de sju typenes «forsvarsadvokat». 

 

4. Hva er den ene tingen du håper leserne tar med seg videre fra boken din?

Det er lett å tenke at «det er alle andre det er noe gærent med» og «hvis jeg skal få det bra på jobben, så må alle andre skjerpe seg», men vi vet jo alle innerst inne at det ikke nytter. Derfor håper jeg alle som leser boka sporty gyver løs på oppgaven med å bli mer nysgjerrige på de som irriterer deg. Dere behøver ikke bli venner, bare samarbeide enda bedre. Det fortjener arbeidsgiveren din. 

 

5. Hvilke bøker ligger på nattbordet ditt akkurat nå?

Der ligger det mye akkurat nå – både på Kindle’en og på nattbordet. Jeg leser bok nummer ni av Guillou i serien Det store århundret. De siste bøkene i serien har vært trege, men jeg skal komme meg gjennom. Samtidig holder jeg på med Harald Eia og Ole-Martin Ihles «Mysteriet Norge» og Jørn Lier Horsts «Sak 1569». Sluker alt av Jørn! I kø-bunken ligger Nina Lykkes «Full spredning», Egelands «Kongen», Dora Thorhallsdottirs debutroman «Bente» og Myttings «Hekneveven». Den siste gleder jeg meg så mye til at jeg sparer den litt