Lest boka bak filmen?

Toppbanner Boka bak filmen

Det er ingen hemmelighet at mange filmer og serier tar utgangspunkt i en bok. Her er noen av bøkene bak de populære filmene og seriene om dagen.

 

Du kjenner nok godt til flere av bøkene eller bokseriene som er blitt adaptert til filmer og serier. Kjente store titler som Game of Thrones, Ringenes Herre, Harry Potter, ja til og med vår kjære Bridget Jones’ dagbok.

 

Selv om mange adapsjoner blir knallsuksesser, kan det også by på utfordringer å tilpasse en bok til filmlerretet. Tross alt er det mange detaljer og kapitler som kuttes kraftig ned fra bøkene for å tilpasse seg det kortere filmmanuset. For ikke å glemme at du ikke får nyttegjort din egen fantasi til å levendegjøre bøkenes språk og skildringer. Elsker du en film eller serie kan det derfor godt være du vil elske boken bak enda mer!

 

Her er noen av bøkene bak nye og aktuelle filmer og populære TV-serier:
alle andre.png

«Alle andre»

Du har kanskje fått med deg den aktuelle BBC-serien «Normal People» som i disse tider ruller på NRK? «Alle andre» er skrevet av den unge irske forfatteren Sally Rooney, og er boka bak den kritikerroste TV-serien.  «Alle andre» er en vakker kjærlighetsroman og en fortelling om hvordan et menneske kan forandre livet til den andre. 

 

Les boka bak serien her!

dager med blå himmel.png

«Dager med blå himmel»

Allerede i 2015 slapp Jennifer Niven en fengslende bok med en annerledes kjærlighetshistorie. Romanen skildrer historien om en jente som velger livet på nytt etter å ha møtt en gutt som ikke holder ut sitt eget. Rettighetene til filmutgivelsen ble senere plukket opp av Netflix som hadde premiere på filmatiseringen 28. februar i år. Les den rørende og romantiske kjærlighetshistorien filmen er basert på.

 

Les boka bak filmen her!

den fremmede.png

«Den fremmede»

30. januar 2020 hadde Netflix premiere på mysterium-thrillerserien «The Stranger». 

Serien er basert på Harlan Coben sin roman «Den fremmede» fra 2015. Her er det kjærlighet, hemmeligheter og løgn som står i førersetet i en fangende roman.

 

Boka bak serien kan du lese her!

over grensen.png

«Over grensen»

«Over grensen» er en prisvinnende roman av den norske forfatteren Maja Lunde som tar for seg flukten til fire barn fra Nazistene. 

Boken er en spenningsfortelling inspirert av historiske hendelser om mot, tillit, vennskap og dødsangst. Boken ble aktuell igjen som kinofilm i februar i år da under navnet «Flukten over grensen».

Lytt til boka bak filmen her!

falle til jorden.png

«Falle til jorden»

Kate Southwood er oppvokst i Chicago, men har bodd de siste 20 årene i Norge. Den amerikansk-norske sukessforfatteren utga sin første roman «Falle til jorden» på engelsk i 2013, og i fjor kom den endelig på norsk. Boken har høstet god kritikk, og de amerikanske produksjonsselskapene har knivet om å sikre seg filmrettighetene. Nå er det bekreftet at boken skal bli Hollywoodfilm med ingen ringere enn Ben Affleck i hovedrollen. Vi gleder oss, og i mellomtiden kan vi anbefale å lese boken bak den kommende filmen.

 

Boka kan du lese her!

alle utlendinger har lukka gardiner.png

«Alle utlendinger har lukka gardiner»

Fikk du med den norske filmen «Alle utlendinger har lukka gardiner» tidligere i år? Filmen er basert på boken med samme navn skrevet av Maria Navarro Skaranger. Boken var Skaranger sin debutroman i 2015, og fikk strålende kritikker. Samme år vant hun også Tarjei Vesaas’ debutantpris. 

 

Om du ikke allerede har lest boken anbefaler vi deg å gjøre det! Boken finner du her.