Lydbøker til barna i baksetet

Gutt med ørepopper hører på lydbok i baksetet på en bil

Norgesferie med barn i baksetet? – slapp av, vi hjelper deg.


Dette året blir uten tvil det store norgesferieåret. De aller fleste vil tilbringe sommeren hjemme i lokale strøk, på hytta eller reiser rundt å gjenoppdage nye steder i vårt langstrakte land. 

En ting som like sikkert som at sommer er høysesong for bading og grilling er at baksetet i bilen fort fylles opp med utålmodige barn når en skal på familieferie i Norge. Det kan som regel være mildt sagt stressende for sjåføren, men vi aner råd. Hva med å bytte ut film på nettbrett og trøtte bilturleker med en.. *trommevirvel*.. lydbok!

 Her er våre tips til fem lydbøker for barn vi tipper vil skape ro i baksetet i sommer: 

karsten og petra.png

«Sommer med Karsten og Petra» (kr 149,-)

Passer til aldersgruppen 3-6 år

Dette en koselig lydbok, lest av Inger Gundersen, som er full av både sang og musikk. Lydboken inneholder fem fortellinger: «Karsten reiser på sydenferie», «Petra og Morfar», «Petra vil at alle skal ha en venn», «Karsten og Petra vil lære å svømme», og «Karsten og Petra reiser til Danmark» (utdrag fra Karsten og Petra i Tivoli). 

bukkende bruse.png

«Bukkene Bruse på badeland» (kr 79,-)

Passer til aldersgruppen 3-6 år


Bukkene Bruse er som vanlig på vei til seters for å gjøre seg fete. Men på veien dit ser de et nytt skilt: «Badeland - 200 meter» står det på skiltet. Bukkene synes det høres fristende ut. Bukkene Bruse drar på badeland, men tror du at de slipper unna trollet? 

En morsom og annerledes historie om de tre bukkene Bruse, opplest av folkekjære Ingrid Gjessing Linhave, kjent fra NRK.

de vises stein.png

«Harry Potter og de vises stein» (kr 239,-)

Passer til aldersgruppen 8-13 år


Første bok i J.K. Rowling sin fortryllende serie om Harry Potter. Harry, en helt vanlig gutt, får brev fra en skole han aldri har hørt om: Galtvort. Dette er starten på et langt og utrolig eventyr. Boken er lest opp av Torstein Bugge Høverstad, og passer ypperlig til de litt eldre barna.

brillebjørn.png

«Brillebjørn i bursdag» (kr 129,-)

Passer til aldersgruppen 1-3 år


Lydboken om «Brillebjørn i bursdag» byr på hverdagshistorier det er lett å kjenne seg igjen i, for både store og små. Brillebjørn er bedt i bursdag til bestevennen Bo. Han gleder seg til pølser og kake, og har kjøpt en kjempefin presang. Men er det rettferdig at Bo skal få blåse ut alle lysene OG pakke opp alle gavene? Perfekt bok for de aller minste, lest opp av Silje Storstein.

operasjon lurifax.png

«Operasjon Lurifaks» (kr 159,-)

Passer til aldersgruppen 6-9 år


Den kjente krimforfatteren Jørn Lier Horst har sluppet en rekke barnebøker i serien om «Detektivbyrå nr. 2». I «Operasjon Lurifaks» treffer vi detektivene Tiril og Oliver som kommer på sporet av en lurifaks som er på ferde i Elvestad – en som driver med skøyerstreker, rampete triks og gøyale påfunn. Men det blir ikke så moro når noen samtidig stjeler lommebøkene fra folk, og på mystisk måte klarer å lure til seg kodene til bankkortene deres. Boken er lest opp av Runa Eilertsen.

Du finner haugevis med flere lydbøker for barn her. Glem ikke at vi nå har stort sommersalg i juli, og du fort kan gjøre noen kupp på lydbøker og ebøker – for både store og små!