«Mayday»

Banner med omslag av boken Mayday av Grethe Bøe

– Den beste krimdebuten jeg har lest – noensinne. Tor Hammerø, Nettavisen.


I februar debuterte den anerkjente norske regissøren og manusforfatteren Grethe Bøe som krimforfatter med thrilleren «Mayday». Bokanmelderne har rullet mange øyne på terningene i sine anmeldelser og nå får boken internasjonal oppmerksomhet.

Grethe Bøe har i mange år har gjort internasjonal suksess med sine prisvinnende spillefilmer og TV-serier, og i senere tid kjenner du henne kanskje fra NRK sin storsatsing Hjerterått, samt filmen Operasjon Arktis hvor handlingen foregår på Svalbard. Bøe er også kjent for å ha hatt regi på flere spillefilmer for barn og unge.

Denne uken kom endelig Grethe Bøes krimdebut «Mayday» i salg.  Nettavisens Tor Hammerø skriver blant annet i sin anmeldelse at det er «den beste krimdebuten jeg har lest – noensinne». Han gir boken terningkast fem. Nå får boken også oppmerksomhet i utlandet, og er allerede solgt til Tyskland, Italia, Estland og Sverige. 

Cathrine Krøger i Dagbladet ruller også fem øyne på terningen og kaller det hele en «norsk krimsensasjon». Videre skriver hun «Grethe Bøe brakdebuterer med en skremmende realistisk thriller, der Finnmark står i fare for å bli et nytt Krim.»

Elin Brend Bjørhei fra VG skriver i sin anmeldelse at «hovedperson Ylva, er et forfriskende og kjærkomment tilskudd til det norske krimbokuniverset. […] Det er forfriskende at det kommer en kvinnelig krimforfatter som satser på en thrillersjanger dominert av menn – og som allerede skriver med autoritet og tyngde om alt fra storpolitikk og reindrift, til hvordan man flyr et F-16-fly.»


mayday thumb

«Mayday» av Grethe Bøe

NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans har en tilsynelatende umulig oppgave. De må krysse Sibirs iskalde tundra til fots - med fienden i hælene - for å komme seg til Norge og forhindre den ultimate katastrofen.

Les mer!

Se boktraileren for «Mayday» laget og regissert av Grethe Bøe selv:

Les mer om boken i artikkelen til Knut Gørvell på boktips.no

Deler av dette innlegget er basert på artikkelen fra boktips.no, med tillatelse fra Cappelen Damm.