Ny bok om Ole Vik

Banner med bilde av krimforfatter Jørgen Jæger, og nyheten

Det sorte fåret er årets gladnyhet for alle Ole Vik-fans. Forhåndsbestill eboken nå!

2021 er året der den kritikerroste og kjære krimforfatteren Jørgen Jæger både feirer sin 75-årsdag, og slipper to nye bøker. Den første boken ut er en bok om Ole Vik som aldri tidligere har vært utgitt. Boken kommer 24. mars, men kan allerede forhåndsbestilles her som ebok!

Jæger debuterte med kriminalromanen «Skyggejakten» i 2003, den første boka i serien om lensmannen Ole Vik & Co. Nå har han børstet støvet av det første manuset han skrev om Ole Vik og Cecilie Hopen, og i hans jubileumsår utgis endelig det som lenge har ligget lagret som «bok null» på datamaskinen hans. Bli med tilbake til 80-tallet og det aller første møtet med Ole Vik og Cecilie Hopen i «Det sorte fåret»

– Nå i jubileumsåret mitt henter vi dette ur-manuset frem og presenterer det i bokform for dere lesere, enklere enn de senere bøkene, usminket og ekte, som den kuriositeten det er med sine styrker og svakheter. Manus har ligget lagret på min harddisk som bok null i alle år, sier Jørgen Jæger selv om lanseringen.

I boken tas vi med tilbake til 80-tallet, hvor Internett, Facebook, Twitter og smartelefoner er byttet ut med fasttelefoner, dataskrekk, telefax og mobiltelefoner som var fastmontert i bilen. Her får vi oppleve det aller første møtet med lensmann Ole Vik sitt univers i Fjellberghavn. 

Jæger introduserer oss også for den sympatiske fyren Bjørn Næss, en mann som har alt – en søt kone, en kjekk sønn og en drømmejobb som venter på ham. Så kjører han på et sort får. Boken viser hvordan en liten hendelse kan frata en mann alt. 

I september utgis «Dommen», neste bok i serien. Det blir dermed to Ole Vik-bøker i år, bok null og bok 13! Vi gleder oss 🤩

Du kan nå forhåndsbestille «Det sorte fåret» hos EBOK.NO


det sorte fåret

«Det sorte fåret» av Jørgen Jæger

Dette er boken Jørgen Jæger drømte plottet til en natt på 80-tallet. Her vekkes Ole Vik og Cecilie Hopen i Fjellberghavn til live for aller første gang. Boken har ikke tidligere vært utgitt.


Les mer!

Se en oversikt over alle kommene bøker du kan forhåndsbestille her