Sommerens ti heteste boktips

01_Toppbanner_1200x627.png

Hvorfor laste strandbagen full av våte bøker når du kan laste dem ned på mobilen – og lese eller høre når som helst! Vi har fått ekspertene våre til å anbefale sommerens ti favoritter.

Det er ingen hemmelighet at nordmenns reisevaner og sommerferie ser litt annerledes ut i år. Men én ting er sikkert – sommer og bøker går hånd i hånd, og det kan ingen ta fra oss.

EBOK.NO er Norges største nettbokhandel av ebøker og lydbøker. Enten du foretrekker å lese mens du slapper av eller vil lytte til lydbok mens du gjør andre ting, finner du alle bøkene i denne digitale bokhandelen. Bøkene kjøper du til stykkpris, og derfor kreves ingen form for bindende abonnement eller fast månedsbetaling. Du betaler rett og slett kun for de bøkene du vil lese.

– Den store fordelen med stykksalg fremfor abonnementstjenester, er at du tilbys et større utvalg av bøker og får tilgang til de aller nyeste bøkene med en gang de lanseres, sier salgs- og markedsansvarlig i EBOK.no, Emilie Jarto.

Ebøkene og lydbøkene laster du ned til mobil eller nettbrett via EBOK.NO-appen. Foretrekker du heller lesebrett av typen Kindle, kan ebøkene enkelt overføres til din enhet.

Tips: Allerede i dag kan du forhåndsbestille høstens store nyheter fra Jo Nesbø og Elena Ferrante. Da dukker boken automatisk opp i din digitale bokhylle på lanseringsdagen!


Sommersalg på favorittene

I disse dager er det duket for det store sommersalget på EBOK.NO, og du får hundrevis av ebøker og lydbøker på tilbud fra 49 kroner. Vi har fått bokekspertene våre til å anbefale noen av sine favoritter – en miks av nyheter og bestselgere på tilbud. 

Ingen kan hjelpe meg 270x270

Nyhet: «Ingen kan hjelpe meg», av Ingvar Ambjørnsen

Etter comebacket i fjor, er antihelten Elling atter tilbake. Ingvar Ambjørnsen byr på en litterær reise til Lanzarote med Elling i førersetet. Sokkelleilighet og hage på Grefsen byttes ut med luksushotell og svømmebasseng på vulkanøya Lanzarote. En morsom og sår lesereise.

– Forfatteren må ha kost seg fælt under skrivingen. «Ingen kan hjelpe meg» er en overskuddsbok, og en sann svir, skrev VGs anmelder Hans Petter Sjøli, som ga boken terningkast fem.

Becks siste sommer 270x270

Nyhet: «Becks siste sommer», av Benedict Wells

Tyske Benedict Wells’ kritikerroste debutroman fra 2008 utgis endelig på norsk. «Becks siste sommer» er en tragikomisk roman om tapte sjanser og gamle drømmer, om kjærligheten, Bob Dylan og en roadtrip til Istanbul.

– En morsom og underholdende bok om en ellevill roadtrip, musikk, kjærlighet – og å følge drømmene sine. Dette er perfekt sommerlesning, mener redaktør i EBOK.NO, Charlotte Skjold.

Full spredning  270x270

Tilbud: «Full spredning», av Nina Lykke

Nina Lykke stakk i fjor av med den prestisjefylte Brageprisen for beste skjønnlitterære bok med sin fjerde roman «Full spredning». Boken tar for seg selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. Med denne romanen flytter Nina Lykke grensene for hva en legeroman kan være.

– «Full spredning» kan jeg absolutt anbefale. Nina Lykke har skrevet en virkelig underholdende roman, full av satire, gjenkjennelse og klokskap, sier salgs- og markedsansvarlig i EBOK.no, Emilie Jarto.

Slagside  270x270

Nyhet: «Slagside», av Jørn Lier Horst og Thomas Enger

«Slagside» er Horst og Enger sitt tredje samarbeid i serien om Alexander Blix og Emma Ramm. Forfatterne har ikke ønsket å røpe for mye om boken, men den beskrives av forlaget som historien om hvordan en drapsmann blir til.

– Når to så gode krimforfattere som Horst og Enger går inn i sitt tredje samarbeid, er det klart vi gleder oss. Vi har stor tro på denne krimnyheten, sier daglig leder i EBOK.NO, Lene Røren.

Gråsonen  270x270

Nyhet: «Gråsonen», av Jan-Erik Fjell

Krimkometen Jan-Erik Fjell er tilbake med ny bok i Anton Brekke-serien. Den pensjonerte Kripos-etterforskeren Harald Uteng blir funnet druknet rett før en podcast om et gammelt drap på en 17 år gammel jente skal slippes. Vi følger Anton Brekke i det han motvillig begynner å lure på om feil person ble dømt for drapet på jenta, og en morder igjen har satt seg i bevegelse.

– Mindre enn et år etter forrige bok i serien er Fjell tilbake med bok nummer sju. Jan-Erik skriver et godt krimverk med humoristiske glimt og stikk, sier Emilie Jarto.

Showtime  270x270

Nyhet: «Showtime», av Henrik Langeland

Endelig er oppfølgeren til «Wonderboy» og «Fyrsten» kommet. I første bok møtte vi Christian «Wonderboy» von der Hall som 34-åring, besatt av drømmen om å bli rik. I «Fyrsten» ble vi introdusert for 47 år gamle Christian, som hadde erfart at makt betyr mer enn penger. Nå har Henrik Langeland skrevet en underholdende avslutning på triologien om Christian von der Hall, som nå nærmer seg 60 år. Endelig har Christian skjønt at det finnes mer enn penger og makt, nemlig kjærlighet. Eller som Christian gjerne kaller det – underholdning.

– Bøkene om Christian von der Hall er verdt å lese. Langeland er en samtidssatiriker som mestrer balansen mellom underholdning og humor, forteller Lene Røren.

De som er elsket 270x270

Tilbud: «De som er elsket», av Victoria Hislop

Mange elsket debutromanen til Victoria Hislop, «Øya», og nå er den nyeste romanen hennes på sommertilbud. Her blir leserne er dratt inn i en helt annen tid og et annet liv.

– Hislop er dyktig i researcharbeidet, og serverer oss en helt nydelig og rørende kjærlighetshistorie i boken «De som er elsket». Perfekt for alle som savner Hellas, sier Emilie Jarto.

Alle andre  270x270

Tilbud: «Alle andre», av Sally Rooney

Suksesserien «Normal people», kjent fra NRK, har tatt Norge med storm med sin såre og vakre skildring av to unge mennesker og den vanskelige kjærligheten. Sally Rooney sin roman «Alle andre» er boken bak den kritikerroste TV-serien.

– «Alle andre» er en nydelig roman om kjærlighet, om å bli likt og om det å passe inn. Jeg skal definitivt lese flere bøker av Sally Rooney, sier Lene Røren.

Hjerteløs  270x270

Nyhet: «Hjerteløs», av Jørgen Jæger

Denne sommeren er bestselgende Jørgen Jæger tilbake med nye krimkapitler om lensmann Ole Vik. Som forfatter er Jæger opptatt av at bøkene kan leses frittstående, og krimnyheten «Hjerteløs» er intet unntak.

– Jørgen Jæger er en stor favoritt blant våre lesere. Vi gleder oss over ny krim med lensmann Ole Vik, og aner en ny bestselger på topplisten allerede, sier salgs- og markedsansvarlig, Emilie Jarto.


Jeg foreslår at vi våkner  270x270

Nyhet: «Jeg foreslår at vi våkner», av Beate Grimsrud

Grimsruds roman «Jeg foreslår at vi våkner» er en sprek, sterk og underholdende krefthistorie. I romanen dirrer en naken nerve og en vill håpefullhet, kombinert med forfatterens voldsomme energi og særegne humor. Det er ingen overraskelse at de fleste store norske bokanmelderne har rullet terningkast seks på terningen.

– En bok som bare må leses eller høres, skryter Jarto i EBOK.NO