Til minne om Lucinda Riley

Lucinda Riley

Familien til Lucinda Riley kunngjorde forrige fredag ettermiddag at forfatteren hadde gått bort etter en tids sykeleie.


Lucinda Riley, født Lucinda Edmonds, har gått bort. I en pressemelding fra hennes britiske forlag, Pan Macmillan, skriver familien til Riley at hun døde 11. juni tidlig om morgenen, omringet av de hun elsket:

«Vi forstår at dette kommer som et fryktelig sjokk for mange, som ikke har vært klar over at Lucinda har kjempet mot kreft i fire år. I løpet av disse fire årene har Lucinda skrevet fem romaner, og denne uka er Den savnede søsteren nummer 1 på boklister over hele verden.»

Den bestselgende forfatteren var spesielt kjent for bokserien De syv søstre, som ble et internasjonalt fenomen. Nå i mai var det ti år siden Rileys første bok på norsk, Orkideens hemmelighet, kom ut. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Hun er dermed den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret.

Lucinda Riley hadde en spesiell kjærlighet for Norge, som begynte da hun var fem år og faren hennes fortalte om det fantastiske landet «on the top of the world» og innviet henne i Edvard Griegs musikk.


Elsket livet

I april kom Lucinda Riley med en gladmelding til sine millioner av lesere: Det skulle komme en åttende bok i serien De syv søstre. Bok åtte skulle handle om søstrenes far og ha tittelen Atlas. Historien om Pa Salt.

Arbeidet med romanen er godt i gang, og den etterlatte familien vil etter hvert ta en avgjørelse rundt hvordan materialet som foreligger skal forvaltes. 


Takk for alle leseopplevelsene du ga oss, Lucinda! ❤️


Artikkelen er skrevet av Maja Hattvang, og gjengitt med tillatelse fra Cappelen Damm. Artikkelen kan leses i sin helhet på Boktips.no