Skyggefolket (ebok) av Sigbjørn Mostue
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Sigbjørn Mostue (forfatter)

Skyggefolket (Even Stubberud #3) ebok

329,-
Skyggefolket er en nervepirrende action-thriller fra etterretningstjenesten om grådighet og storpolitisk maktspill. Sigbjørn Mostue har hatt stor suksess med bøker for barn og unge, ikke minst med Alvetegnet-trilogien, og har dessuten skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. I 2019 utga han den Riverton-nominerte thrilleren Himmelen skal gråte blod, og i 2022 kom oppfølgeren Taus savanne, hvor filmrettighetene er solgt for begge bøkene. I d…
Ebok 329,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Sigbjørn Mostue (forfatter)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 21 mai 2024
Lengde 333 sider
Sjanger Krim
Nummer i serie 3
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202828646

Skyggefolket er en nervepirrende action-thriller fra etterretningstjenesten om grådighet og storpolitisk maktspill.

Sigbjørn Mostue har hatt stor suksess med bøker for barn og unge, ikke minst med Alvetegnet-trilogien, og har dessuten skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna.

I 2019 utga han den Riverton-nominerte thrilleren Himmelen skal gråte blod, og i 2022 kom oppfølgeren Taus savanne, hvor filmrettighetene er solgt for begge bøkene.

I denne tredje boken møter vi igjen sjef for Forsvarets etterretningstjeneste, Elna Husøy, og tidligere spesialsoldat og etterretningsoffiser, Even Stubberud. Sistnevnte på vei til hjertet av Amazonas. Sammen med to svenske sosialantropologer og deres livvakt skal han oppsøke det mytiske Skyggefolket – en stamme som holder til på den venezuelanske siden av regnskogen og som skyr kontakt med omverdenen. Hos dem skal en avdød geolog ha gjemt informasjon om uendelige rikdommer i regnskogen – informasjon som både venezuelanske myndigheter og stormaktene USA og Russland kappes om å få tak i.

Parallelt skjer et voldsomt cyberangrep mot Norge, og det er åpenbart at russerne står bak. Norske myndigheter har fremforhandlet en avtale mellom sittende president i Venezuela og landets opposisjonsleder, Andrés Palomo. Men beskjeden fra russerne er klar: Hold dere unna Palomo! Også amerikanerne virker å komme på andre tanker, når konsekvensene kan vise seg å bli en fullskala krig mellom stormaktene!

Klokka tikker ned mot undertegning av avtalen. Even innser at Palomo kanskje er regnskogens siste håp. Den eneste som står mellom opposisjonslederen og snikmorderne, er ham. Det går mot et avgjørende crescendo i Oslo, og det skal vise seg at sviket har krøpet nærmere Even enn han kunne ha drømt om.