Evolusjon - basert på en sann historie (ebok) av Erik Tunstad
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Erik Tunstad (forfatter)

Evolusjon ebok

149,-
(1)
Har du noen gang tenkt over hva en skog egentlig er? Uten evolusjon ville en skog bare vært en tilfeldig samling trær som nådde oss midt på leggen. Livet slik vi kjenner det - fuglene som synger, blomstene på enga, bikkja til naboen, hjernen din og skogen - eksisterer fordi DNA-molekylet, arvestoffet, av og til gjør feil. Uten disse genetiske feilene ville ingenting utviklet seg. Det finnes en teori om dette: Evolusjonsteorien. Den ble utviklet av Charles Darwin på 1800-tallet og har siden den …
Ebok 149,-

Andre har også kjøpt

Undertittel basert på en sann historie
Forfattere Erik Tunstad (forfatter)
Utgitt 19 februar 2015
Lengde 505 sider
Sjanger Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788282821094
Har du noen gang tenkt over hva en skog egentlig er? Uten evolusjon ville en skog bare vært en tilfeldig samling trær som nådde oss midt på leggen. Livet slik vi kjenner det - fuglene som synger, blomstene på enga, bikkja til naboen, hjernen din og skogen - eksisterer fordi DNA-molekylet, arvestoffet, av og til gjør feil. Uten disse genetiske feilene ville ingenting utviklet seg. Det finnes en teori om dette: Evolusjonsteorien. Den ble utviklet av Charles Darwin på 1800-tallet og har siden den gang blitt forbedret av hundretusener av forskere, slik at den i dag fremstår som en av vitenskapens best dokumenterte teorier. I denne boka tar biologen og vitenskapsformidleren Erik Tunstad oss med gjennom livets fire milliarder år lange historie, fra de første cellene til det moderne mennesket. Boka omhandler også kritisk tenkning, vitenskapelig tenkemåte og metode, og tar et oppgjør med kreasjonisme - den religiøst begrunnede motstanden mot evolusjonsteorien. I Evolusjon. Basert på en sann historie dekker Tunstad et enormt fagfelt. Boka er utfyllende og faglig oppdatert, men krever ingen forhåndskunnskaper. ERIK TUNSTAD (f. 1954) er utdannet biolog og har vært fagredaktør i forskning.no, programleder i Verdt å vite på NRK P2 og har skrevet flere fagbøker, blant andre Darwins teori (2009) og Juks (2011). I 2012 ble han tildelt Språkrådets språkpris, i klassen «fremragende bokmål».
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Enkel, oppdatert pop.vit. innføring

God forskningsformidling fra en av landets mest erfarne formidlere av evolusjonsbiologi til norsk offentlighet. Oversiktskapitlet om livet på jordas historie siste 3 000 000 000 år er mesterlig, og kapittelet om siste forskningsfunn siste tiår (epigenetikk) gir mange vil trolig være nytt for de fleste. Boka er fulle av anekdoter og forklarer faguttrykk underveis uten å bruke oppbrukte eksempler. Boka må dessverre trekkes litt for slapp redigering. Litt for mange forklaringer som stopper i en henvisning til et senere kapittel eller repetisjon av et tidligere. Dessuten litt for mange merkelige analogier jeg ikke helt skjønner hvorfor ikke ble vasket bort redaksjonelt før utgivelse.