VITIVINKULTUR I SKANDINAVIA - Vin er solskinn holdt sammen av vann (ebok) av Svein Erik Hansen
Legg til i ønskeliste
Svein Erik Hansen (forfatter)

VITIVINKULTUR I SKANDINAVIA ebok

428,-
(1)
Vin er solskinn holdt sammen av vann. Innledningsvis begynner jeg denne fagboken med å fortelle at «Vin er solskinn holdt sammen av vann». Det er faktisk slik det er. Alle kjemiske, biokjemiske og biologiske reaksjoner som skjer i vindruen og i vinen, de dannes i vann, med vann. Vannet er nødvendig i alt; fra å transportere næringsstoffer, mineraler, hormoner og sukker rundt omkring i vindrueplanten, i fotosyntesen og i oppbygging av sukker, aroma, syrer, fenolforbindelser etc. i vindruen, der…
Ebok 428,-

Andre har også kjøpt

Undertittel Vin er solskinn holdt sammen av vann
Forfattere Svein Erik Hansen (forfatter)
Lengde 507 sider
Sjanger Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788293421016
Vin er solskinn holdt sammen av vann. Innledningsvis begynner jeg denne fagboken med å fortelle at «Vin er solskinn holdt sammen av vann». Det er faktisk slik det er. Alle kjemiske, biokjemiske og biologiske reaksjoner som skjer i vindruen og i vinen, de dannes i vann, med vann. Vannet er nødvendig i alt; fra å transportere næringsstoffer, mineraler, hormoner og sukker rundt omkring i vindrueplanten, i fotosyntesen og i oppbygging av sukker, aroma, syrer, fenolforbindelser etc. i vindruen, derfra til å muliggjøre gjæring og MLF, for så å videreutvikle aromaene, fenolforbindelsene, smakene, fargen, teksturen og munnfølelsen i den vinen vi tilslutt drikker. Det er vannet som gjør alt dette mulig. Selvsagt er solen den utløsende faktor; uten solskinn ville intet liv kunne finne sted, intet sukker kunne bygges, ingen aroma eller andre forbindelser hverken i vindruen eller vinen ville kunne produseres. Sunoir er mitt eget ord istedenfor Terroir, og beskriver like så mye et intellektuelt konsept eller en vindyrkingsteknikk som en naturgitt vekstbetingelse.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

VITIVINKULTUR I SKANDINAVIA

Studien Vitivinkultur i Skandinavia er relativt omfattende. Den er inndelt i 26 kapitler fordelt på 507 A4-sider og tar for seg alle aspekter innen vindruedyrking og vinproduksjon her i nord. De produksjonsaspekter som omfattes av EU-forordninger og OIV-regelverk er særskilt påpekt. OIV er Organisation Internationale de la Vigne et du Vin hvor Sverige, Finland og Norge er forpliktende medlemmer, Danmark er det ikke. I Norge er Forskrift om Vin (Vinforskriften) bestemmende for norsk produksjon av vindruer og vin for salg.