Grytøya-tragedien - hemmelighold, svik og forsoning i skyggen av den kalde krigen (ebok) av Trine Hamran
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Trine Hamran (forfatter)

Grytøya-tragedien ebok

179,- Veil. pris: 199,-Spar: 20,-
(1)
11. juli 1972 døde 17 mennesker da en militær Twin Otter fra 719-skvadronen i Bodø fløy inn i en fjellvegg på Grytøya. Kapteinen var full. Grytøya-tragedien er en dramatisk fortelling om den største forsvarsulykken i Norge etter krigen. Det er beretningen om hvordan Luftforsvaret la lokk på ulykken, og om de etterlattes søken etter svar. Myndighetene har fortsatt ikke tatt ansvar, men sendt de etterlatte ut i en juridisk hengemyr i kampen for oppreisning. Trine Hamran har gått gjennom en stor…
Ebok 179,-

Andre har også kjøpt

Undertittel hemmelighold, svik og forsoning i skyggen av den kalde krigen
Forfattere Trine Hamran (forfatter)
Forlag Spartacus
Utgitt 26 september 2022
Lengde 207 sider
Sjanger Historie, Politikk og samfunn, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788243015050
11. juli 1972 døde 17 mennesker da en militær Twin Otter fra 719-skvadronen i Bodø fløy inn i en fjellvegg på Grytøya. Kapteinen var full. Grytøya-tragedien er en dramatisk fortelling om den største forsvarsulykken i Norge etter krigen. Det er beretningen om hvordan Luftforsvaret la lokk på ulykken, og om de etterlattes søken etter svar. Myndighetene har fortsatt ikke tatt ansvar, men sendt de etterlatte ut i en juridisk hengemyr i kampen for oppreisning. Trine Hamran har gått gjennom en stor mengde dokumenter og dybdeintervjuet sentrale kilder i saken, etterlatte så vel som flygere og offiserer. Dette er den første boka om ulykken, og offiserer i Luftforsvaret forteller mer enn de noensinne har gjort før. Grytøya-tragedien handler om makt og åpenhet, om sorg og forsoningens forutsetning. Og om femti år med urett. Trine Hamran (f. 1971) er sosialantropolog og har en mastergrad i journalistikk. Hun har jobbet som journalist og frilanser for NRK, Dagsavisen, Finnmarken og Sør-Varanger Avis. Hun har tidligere utgitt En god nordmann. Fortellingen om Frode Berg (Gyldendal, 2019) og Farvel, min venn (Utenfor Allfarvei, 2019).
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Ei viktig bok om vår mørke og triste nasjons histore om luftforsvaret og samfunnets manglende respekt for folk og ansatte i nasjonens serice.