Kongens taler - Bind I (ebok) av Bjørn Magnus Berge
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Bjørn Magnus Berge (forfatter), Haakon (forfatter), Haakon VII (forfatter), Olav (forfatter), Olav V (forfatter)

Kongens taler (Kongens taler #1) ebok

299,-
Her samles for første gang kongens jule- og nyttårstaler i en bok. Med egne ord forteller kongen om hvordan han ser på viktige begivenheter for land og folk og stimulerer til ettertanke og innsats for et samfunn der vi slår ring om hverandre og våre felles verdier. Det norske kongehuset var først i Norden, om ikke i Europa, med å ta det nye radiomediet i bruk for å nå ut til sitt folk. Og det var kronprins Olav som i 1934 holdt den første radiosendte nyttårstalen. Gjennom kommentarer og interv…
Ebok 299,-

Andre har også kjøpt

Undertittel Bind I
Forfattere Bjørn Magnus Berge (forfatter), Haakon (forfatter), Haakon VII (forfatter), Olav (forfatter), Olav V (forfatter)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 9 januar 2019
Lengde 446 sider
Sjanger Historie, Biografier, Dokumentar og fakta
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202605599
Her samles for første gang kongens jule- og nyttårstaler i en bok. Med egne ord forteller kongen om hvordan han ser på viktige begivenheter for land og folk og stimulerer til ettertanke og innsats for et samfunn der vi slår ring om hverandre og våre felles verdier. Det norske kongehuset var først i Norden, om ikke i Europa, med å ta det nye radiomediet i bruk for å nå ut til sitt folk. Og det var kronprins Olav som i 1934 holdt den første radiosendte nyttårstalen. Gjennom kommentarer og intervjuer settes også kongens taler inn i en historisk sammenheng. Her fortelles det blant annet om kong Haakons dramatiske «nei» og hvordan hans radiotaler fra London styrket håpet og motstandsviljen hos et okkupert folk, om hvordan kronprinsesse Märtha fikk president Roosevelt til å fremholde Norge som eksempel for andre gjennom «Look to Norway», eller hvordan dikterhøvdingen Bjørnstjerne Bjørnsons irettesetter kong Haakon og gir monarken gode råd om å holde taler. Boken viser hvordan taler og ord kan forene og samle et folk.