Legg til i ønskeliste
Gratis utdrag
- Sett i bokhyllen
- Les gratis utdrag
Norgeshistorier ebok
249,-
Som nasjon og folk er vi formet av en rekke historiske øyeblikk. De kan virke samlende, som OL på Lillehammer, eller splittende, som de to EU-kampene. De gir oss felles referansepunkter, som Oddvar Brås stavbrekk eller Rekdals straffe i Marseille. Men hva med de øyeblikkene som ikke umiddelbart glir inn i historiebøkene? Sverre Gunnar Haga leverer med dette en alternativ norgeshistorie. Eller snarere, en rekke norgeshistorier som ikke alle er en del av vår kollektive bevissthet. Noen av dem spr…
Ebok
249,-
Lydbok
199,-
Forlag
Spartacus
Utgitt
15 november 2018
Lengde
191 sider
Sjanger
Historie, Dokumentar og fakta
Språk
Bokmål
Format
epub
DRM-beskyttelse
Vannmerket
ISBN
9788243012295
Som nasjon og folk er vi formet av en rekke historiske øyeblikk. De kan virke samlende, som OL på Lillehammer, eller splittende, som de to EU-kampene. De gir oss felles referansepunkter, som Oddvar Brås stavbrekk eller Rekdals straffe i Marseille. Men hva med de øyeblikkene som ikke umiddelbart glir inn i historiebøkene? Sverre Gunnar Haga leverer med dette en alternativ norgeshistorie. Eller snarere, en rekke norgeshistorier som ikke alle er en del av vår kollektive bevissthet. Noen av dem springer ut fra oppveksten hans på Averøya på 70- og 80-tallet. Andre løfter fram vesentlige, fornøyelige eller overraskende hendelser i Norge etter krigen. For hva var egentlig den politiske virkningen av at Erna viste fram sitt rotete hjem før valget i 2013? Hvorfor har ingen slått Kristen Fløgstads lengderekord fra 1973? Og hva var det som skjedde da NRK-kjendis Per Hafslund nesten ble kvalt av en slimål?
Samlet forteller disse øyeblikkene en større historie om Norge og om folket som bor her. Hvem er vi, og hvor er vi på vei? Sverre Gunnar Haga (f. 1968) er tidligere journalist, og jobber nå som kommunikasjonsrådgiver i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO). Han har skrevet totalt sju bøker, om alt fra quiz via Egil Monn-Iversen til brødbaking.