Årstidene i japansk haiku (ebok) av Anders W. Cappelen
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Anders W. Cappelen (forfatter)

Årstidene i japansk haiku ebok

349,-
De gamle japanske haikuene er uløselig knyttet til de fire årstidene, og inspirerer til å møte natur med et litt annet blikk, en litt annen tilstedeværelse. Det er bemerkelsesverdig at tre hundre år gamle tekster skrevet i en helt spesiell og original litterær form, fortsatt fremstår som duggfriske og aktuelle, og leses av flere enn noen gang før. Litteraturhistorien har ikke mange eksempler på noe tilsvarende. 400 haikuer av 76 japanske diktere fra tidsrommet 1440-1940 presenteres her i de…
Ebok 349,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Anders W. Cappelen (redaktør), Anders W. Cappelen (forfatter), Anders W. Cappelen (oversetter), Bjarne Jakhelln-Semb (oversetter)
Utgitt 24 november 2022
Lengde 268 sider
Sjanger Lyrikk og dramatikk, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788256026388
De gamle japanske haikuene er uløselig knyttet til de fire årstidene, og inspirerer til å møte natur med et litt annet blikk, en litt annen tilstedeværelse. Det er bemerkelsesverdig at tre hundre år gamle tekster skrevet i en helt spesiell og original litterær form, fortsatt fremstår som duggfriske og aktuelle, og leses av flere enn noen gang før. Litteraturhistorien har ikke mange eksempler på noe tilsvarende. 400 haikuer av 76 japanske diktere fra tidsrommet 1440-1940 presenteres her i den til nå mest omfattende samlingen av gjendiktninger til norsk. Dette er et pionerarbeid der også ord-til-ord- oversettelser av originaltekstene er med, og der kommentarer og fotnoter gir kontekst.