Bestemors bok = Libri i gjyshes (ebok) av Sadik Qaka
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Sadik Qaka (forfatter)

Bestemors bok = Libri i gjyshes (Parallell) ebok

299,-
det finnes mange måter å dø på hjertet behøver ikke å stoppe I Bestemors bok følger vi et jeg på reisen fra Norge til Kosovo, til familien, til fortiden og til bestemor, som ikke har lenge igjen. Reisen går på tvers av landegrenser, språkgrenser, grenser mellom generasjoner og klasser, teori og praksis.Denne originale og bevegende debuten er et vitnesbyrd om det som går tapt i krig og på flukt - og det som overlever. Med en narrativ ramme inspirert av albanske folkeepos og sørgesanger, gransker…
Ebok 299,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Sadik Qaka (forfatter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 16 mai 2024
Lengde 205 sider
Sjanger Skjønnlitteratur, Lyrikk og dramatikk
Serie Parallell
Språk Multiple languages
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203451119
det finnes mange måter å dø på
hjertet behøver ikke å stoppe

I Bestemors bok følger vi et jeg på reisen fra Norge til Kosovo, til familien, til fortiden og til bestemor, som ikke har lenge igjen. Reisen går på tvers av landegrenser, språkgrenser, grenser mellom generasjoner og klasser, teori og praksis.

Denne originale og bevegende debuten er et vitnesbyrd om det som går tapt i krig og på flukt - og det som overlever. Med en narrativ ramme inspirert av albanske folkeepos og sørgesanger, gransker jeg-et bestemors liv, familiens fortellinger, språkets begrensninger og egen identitet. Hva bevares i skrift? Hva forsvinner for godt? Boka er skrevet fram parallelt på albansk og norsk av Qaka, og inngår i Parallell, Aschehougs flerspråklige poesiserie, som utgis i samarbeid med Leser søker bok.