Norsk matmakt i endring (ebok) av -
Legg til i ønskeliste
Hilde Bjørkhaug (redaktør), Reidar Almås (redaktør), Jostein Vik (redaktør)

Norsk matmakt i endring ebok

489,-
Denne boka analyserer endringer i organisering og forvaltning av det norske matsystemet. Hvem har fatt økt innflytelse i verdikjedene for mat de siste tjue årene? Her har vi sett en sterk konsentrasjon i dagligvarebransjen mot det som ser ut til å bli tre store og mektige dagligvarekjeder. Det overordna bildet er at det ikke skjer noen entydig nyliberalisering på matområdet i Norge, men en dreining mot et korporativt, nyregulert nettverksregime hvor både stat, matprodusenter og forbrukere er sv…
Ebok 489,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Hilde Bjørkhaug (redaktør), Reidar Almås (redaktør), Jostein Vik (redaktør)
Utgitt 30 juni 2019
Lengde 419 sider
Sjanger Fagbøker, Økonomi, næringsliv og ledelse, Teknologi og ingeniørfag
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse LCP
ISBN 9788245030709
Denne boka analyserer endringer i organisering og forvaltning av det norske matsystemet. Hvem har fatt økt innflytelse i verdikjedene for mat de siste tjue årene? Her har vi sett en sterk konsentrasjon i dagligvarebransjen mot det som ser ut til å bli tre store og mektige dagligvarekjeder. Det overordna bildet er at det ikke skjer noen entydig nyliberalisering på matområdet i Norge, men en dreining mot et korporativt, nyregulert nettverksregime hvor både stat, matprodusenter og forbrukere er svekket til fordel for dagligvarebransjen og den globale matindustrien. Samtidig etableres det nye verdikjeder i samarbeid mellom produsenter og konsumenter som motkraft til denne utviklingen. Boka er skrevet av noen av landets ledende matforskere innen samfunnsvitenskap og retter seg mot studenter, forskere og de som arbeider med utforming av mat- og innovasjonspolitikk innen offentlig forvaltning, næringsliv og frivillige organisasjoner.