Den stormfulle sola (ebok) av Pål Brekke
Legg til i ønskeliste
Pål Brekke (forfatter)

Den stormfulle sola ebok

89,-
(2)
Sola er en stormfull stjerne som er midtpunktet i vårt solsystem og er en stjerne blant milliarder av stjerner i vår galakse. Sola, gir opphav til alt liv på Jorda, driver fotosyntesen i planter og er kilden til all mat og fossilt brennstoff. For oss mennesker, sett med det blotte øyet, fremstår Sola som en statisk og rolig gul skive på himmelen. Men Sola er en urolig og varierende stjerne. Den er kilden til det vakre Nordlyset som har fascinert mennesker i tusener av år og den kan påvirke v…
Ebok 89,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Pål Brekke (forfatter)
Forlag Solarmax
Lengde 156 sider
Sjanger Ungdomsbøker, Politikk og samfunn, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Ingen
ISBN 9788299940115
Sola er en stormfull stjerne som er midtpunktet i vårt solsystem og er en stjerne blant milliarder av stjerner i vår galakse. Sola, gir opphav til alt liv på Jorda, driver fotosyntesen i planter og er kilden til all mat og fossilt brennstoff. For oss mennesker, sett med det blotte øyet, fremstår Sola som en statisk og rolig gul skive på himmelen. Men Sola er en urolig og varierende stjerne. Den er kilden til det vakre Nordlyset som har fascinert mennesker i tusener av år og den kan påvirke vårt teknologibaserte samfunn. Sola er en fin inngangsport til naturvitenskap da den påvirker oss på mange måter, og en kobles til andre fagfelt innen naturvitenskap som fysikk, kjemi, biologi og meteorologi. Boken er en faktabok som egner seg for hele familien og for bruk i klasserommet. Boken inkluderer tips om nordlysfotografering og enkle metoder å observere Sola. Ekstramateriale (filmer, animasjoner og en PowerPoint-presentasjon av boka) kan lastes ned på forlagets hjemmeside (www.solarmax.no).
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Den stormfulle sola

Utmerket bok om sola og særdeles viktig i klimadebatten. Terningkast 5. Den er noe tvetydig i årsakene til klimavariasjoner. Klimaet på Grønland for 1000 år siden hadde sola som årsak (side 104) og neppe forskjellig fra 20 årsperioden 1975-1995. Det burde presiseres at menneskeskapte klimaendringer kan være lokale (eks urban varmepuls) eller regionale (eks fjerning av regnskog).