Den urbane underskog - Strandsteder, utvekslingssteder og småbyer i vikingtid, middelalder og tidlig nytid (ebok) av Chris Callow
Legg til i ønskeliste
Chris Callow (forfatter), Frans-Arne Stylegar (forfatter), Mathias Bäck (forfatter), Pål Nymoen (forfatter), Reidar Bertelsen (forfatter), Richard Holt (forfatter), Sven Olofsson (forfatter)

Den urbane underskog ebok

245,-
Norsk og nordisk byhistorie er relativt godt kjent, fra vikingtiden til i dag. Men fra jernalderen til 1900-tallet har det eksistert et stort antall småsteder utenfor og ved siden av byene i Norge og Norden forøvrig: Markeder og utvekslingssteder, havner og anløpssteder, strandsteder og andre tettsteder av ulik karakter. Noen av dem har selv blitt byer med tiden, men mange andre har hatt andre roller og funksjoner. Dette er den første boken om denne ­”urbane underskogen”, skrevet av ledende fag…
Ebok 245,-

Andre har også kjøpt

Undertittel Strandsteder, utvekslingssteder og småbyer i vikingtid, middelalder og tidlig nytid
Forfattere Chris Callow (forfatter), Finn-Einar Eliassen (redaktør), Frans-Arne Stylegar (forfatter), Jan Brendalsmo (redaktør), Mathias Bäck (forfatter), Pål Nymoen (forfatter), Reidar Bertelsen (forfatter), Richard Holt (forfatter), Sven Olofsson (forfatter), Terje Gansum (redaktør)
Forlag Novus AS
Lengde 260 sider
Sjanger Politikk og samfunn, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Ingen
ISBN 9788270998043
Norsk og nordisk byhistorie er relativt godt kjent, fra vikingtiden til i dag. Men fra jernalderen til 1900-tallet har det eksistert et stort antall småsteder utenfor og ved siden av byene i Norge og Norden forøvrig: Markeder og utvekslingssteder, havner og anløpssteder, strandsteder og andre tettsteder av ulik karakter. Noen av dem har selv blitt byer med tiden, men mange andre har hatt andre roller og funksjoner. Dette er den første boken om denne ­”urbane underskogen”, skrevet av ledende fagfolk – arkeologer og historikere – med utgangspunkt i ulike land og perioder, men med en felles ­ambi­sjon om å delta i en tverrfaglig, tverrperiodisk debatt for å åpne og utvikle dette fascinerende fagfeltet. Den urbane underskog vil interessere alle som er opptatt av norsk og nordisk urbaniserings-, samfunns- og kulturhistorie, som fagfolk, forskere, ­studenter eller alminnelig interesserte mennesker. Den vil egne seg til ­undervisning på universiteter og høgskoler og som grunnlag for faglige og mer allmenne debatter.