Erik Brofoss - strateg og samfunnsbygger (ebok) av Helge Røed
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Helge Røed (forfatter)

Erik Brofoss ebok

349,-
Historien om Erik Brofoss, statsråd, sentralbanksjef og en av det moderne Norges viktigste samfunnsbyggere. Erik Brofoss var en mektig mann i tiårene etter andre verdenskrig. Gjennom ni år i Arbeiderparti-regjeringer og 16 år som sentralbanksjef satt han dype spor i norsk samfunnsliv. Einar Gerhardsen var den viktigste politiske lederen i perioden, men det var Erik Brofoss som var den smarte strategen. Uten hans ideer og strategier ville Gerhardsens prosjekt væ…
Ebok 349,- Lydbok 449,-

Andre har også kjøpt

Undertittel strateg og samfunnsbygger
Forfattere Helge Røed (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 4 mars 2024
Lengde 299 sider
Sjanger Politikk og samfunn, Biografier, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205585836

Historien om Erik Brofoss, statsråd, sentralbanksjef og en av det moderne Norges viktigste samfunnsbyggere.

Erik Brofoss var en mektig mann i tiårene etter andre verdenskrig. Gjennom ni år i Arbeiderparti-regjeringer og 16 år som sentralbanksjef satt han dype spor i norsk samfunnsliv. Einar Gerhardsen var den viktigste politiske lederen i perioden, men det var Erik Brofoss som var den smarte strategen. Uten hans ideer og strategier ville Gerhardsens prosjekt vært langt fattigere på politisk innhold. 

Brofoss var respektert også utenfor Arbeiderpartiet, men han var ingen kompromissets mann. Hans arena var de faglige diskusjonene i departementene, han trivdes ikke i Stortingsrestauranten eller på talerstolen. Han søkte makt, men det var ikke posisjonene i seg selv som drev Erik Brofoss. Det var muligheten til å bygge det norske samfunnet. 

Det har vært et hull i fortellingen om det moderne Norges utvikling, da det ikke før har foreligget en biografi om den tidligere sentralbanksjefen. Med Erik Brofoss – samfunnsbygger og strateg, er hullet endelig i ferd med å tettes.