Hva vi spiser når vi spiser kjøtt (ebok) av Kristian Bjørkdahl
Legg til i ønskeliste
Kristian Bjørkdahl (forfatter), Karen Victoria Lykke (forfatter), Karen V. Lykke (forfatter)

Hva vi spiser når vi spiser kjøtt ebok

262,- Veil. pris: 299,-Spar: 37,-
På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og k…
Ebok 262,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Kristian Bjørkdahl (forfatter), Karen Victoria Lykke (forfatter), Karen Victoria Lykke (innleser), Karen V. Lykke (forfatter)
Forlag Res publica
Utgitt 12 august 2023
Lengde 286 sider
Sjanger Dokumentar og fakta, Historie, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788282261876
På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. Hva vi spiser når vi spiser kjøtt er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.