Jeg liker Norge, men Norge liker ikke meg - et møte med lengeværende barn i norske asylmottak (ebok) av Kari Gellein
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Kari Gellein (forfatter), Tine Poppe (forfatter), Karl Eldar Evang (forfatter), Jon Ole Martinsen (forfatter)

Jeg liker Norge, men Norge liker ikke meg ebok

149,-
Midt i blant oss bor det 450 barn på asylmottak med sine familier. Disse barna har oppholdt seg lenge i Norge, men har ingen rett til å bo her. De er enten født i Norge, eller har flyktet fra sine hjemland på grunn av krig, frykt for forfølgelse, mangel på grunnleggende menneskerettigheter og utrygge framtidsutsikter. Til tross for dette mangler disse barna det vi i vårt land og FN anser som grunnleggende rettigheter i et barns liv. I løpet av åtte måneder har fotograf Tine Poppe og forfatter …
Ebok 149,-

Andre har også kjøpt

Undertittel et møte med lengeværende barn i norske asylmottak
Forfattere Kari Gellein (forfatter), Tine Poppe (forfatter), Karl Eldar Evang (forfatter), Jon Ole Martinsen (forfatter), Tine Poppe (illustratør)
Utgitt 28 november 2013
Lengde 191 sider
Sjanger Politikk og samfunn, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788282820363
Midt i blant oss bor det 450 barn på asylmottak med sine familier. Disse barna har oppholdt seg lenge i Norge, men har ingen rett til å bo her. De er enten født i Norge, eller har flyktet fra sine hjemland på grunn av krig, frykt for forfølgelse, mangel på grunnleggende menneskerettigheter og utrygge framtidsutsikter. Til tross for dette mangler disse barna det vi i vårt land og FN anser som grunnleggende rettigheter i et barns liv. I løpet av åtte måneder har fotograf Tine Poppe og forfatter Kari Gellein besøkt 28 barn på 10 ulike asylmottak i Norge. Noen av barna de har møtt er «usynlige», og kan av ulike årsaker ikke stå fram med sine historier. Fotografen og forfatteren vil med denne boka formidle barnas hverdag i Norge, deres tanker og refleksjoner i den vanskelige situasjonen de befinner seg Kari Gellein er skribent, samfunnsviter og pedagog. Hun er utdannet på Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo. Tine Poppe er en prisbelønt fotograf og grafisk formgiver bosatt i Oslo. Gjennom de siste 15 årene har hun formgitt og illustrert en rekke bokutgivelser og fotografert portrett, dokumentar, kunst, reklame, mote og teater.