Illusjonen av liv og død (ebok) av Dzogchen Pema Kalsang Rinpoche
Legg til i ønskeliste

Illusjonen av liv og død ebok

Gratis
Nyingma-tradisjonen er den eldste tradisjonen innenfor tibetansk buddhisme. Dzogchen-praksis i nyingma-tradisjonen kan deles inn i "trekchø" og "tøgal". Trekchø kan sies å være å skjære igjennom fastlåste oppfattelser. Tøgal kan sies å være spontan tilstedeværelse. De fleste bøker som omhandler dzogchen i dag beskriver trekchø. Det unike med denne boken er at Kyabje Kalsang presenterer tøgal-praksiser som ikke tidligere har vært publisert. Kalsang skriver lettfattet og muntlig, i tradisjon med …
Ebok Gratis

Andre har også kjøpt

Forfattere Dzogchen Pema Kalsang Rinpoche (forfatter), Aksel Sogstad (oversetter), Berit Synnøve Seem (oversetter), Kyabje Dzogchen Pema Kalsang Rinpoche (forfatter), Christian A Stewart (oversetter)
Lengde 482 sider
Sjanger Religion og livssyn, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN
Nyingma-tradisjonen er den eldste tradisjonen innenfor tibetansk buddhisme. Dzogchen-praksis i nyingma-tradisjonen kan deles inn i "trekchø" og "tøgal". Trekchø kan sies å være å skjære igjennom fastlåste oppfattelser. Tøgal kan sies å være spontan tilstedeværelse. De fleste bøker som omhandler dzogchen i dag beskriver trekchø. Det unike med denne boken er at Kyabje Kalsang presenterer tøgal-praksiser som ikke tidligere har vært publisert. Kalsang skriver lettfattet og muntlig, i tradisjon med Patrul Rinpoche, ispedd gode historier, samtidig som man raskt setter pris på hans usedvanlige liv, inngående kunnskap og praksis og ikke minst hans uopphørlige anstrengelser for å gjennombygge Dzogchen kloster og universitet etter kulturrevolusjonens ødeleggelser. Boken gir dessuten verdifull innsikt i tibetanske folkelige tradisjoner og familieliv i en tid med store utfordringer og omveltninger. Kalsangs gode hjerte skinner gjennom hele boken og trer spesielt klart fram i det siste kapittelet om framtiden, "Et syn på det framtidige landskapet i det nye årtusen".