Hvite trøfler om vinteren - roman (ebok) av N.M. Kelby
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
N.M. Kelby (forfatter)

Hvite trøfler om vinteren ebok

149,-
Auguste Escoffier var kongen blant kokker og kongenes kokk, en av historiens mest kjente gastronomer. Hele hans liv var han omgitt av monarker og omsvermet av celebriteter. Han revolusjonerte det klassiske franske kjøkken, og står bak retter som den legendariske kaken Sarah Bernhardt. Romanen starter med at Escoffier sitter i sitt hjem i Monte Carlo som gammel mann og skriver på sine memoarer. Vi blir tatt med på en fantastisk reise til Europa rundt forrige århundreskifte; til glamorøse salonge…
Ebok 149,-

Andre har også kjøpt

Undertittel roman
Forfattere N.M. Kelby (forfatter), Ellen Christensen (oversetter)
Utgitt 19 april 2013
Lengde 374 sider
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788282054188
Auguste Escoffier var kongen blant kokker og kongenes kokk, en av historiens mest kjente gastronomer. Hele hans liv var han omgitt av monarker og omsvermet av celebriteter. Han revolusjonerte det klassiske franske kjøkken, og står bak retter som den legendariske kaken Sarah Bernhardt. Romanen starter med at Escoffier sitter i sitt hjem i Monte Carlo som gammel mann og skriver på sine memoarer. Vi blir tatt med på en fantastisk reise til Europa rundt forrige århundreskifte; til glamorøse salonger, hvitdukede bord på Hotel Ritz og dampende parisiske kjøkken. Escoffier forteller om sin mat og menneskene han lagde den til, og vi får ta del i hans stormende kjærlighetsforhold til skuespilleren Sarah Bernhardt, og hans distanserte ekteskap til dikteren DelphineDaffis. En dag konfronteres han av sin dødssyke kone: alle disse rettene oppkalt etter andre, men ingen etter henne - Delphine ønsker seg sin egen rett. Vil Escoffier kunne klare å uttrykke sin kompliserte kjærlighet til Delphine i en oppskrift før hun dør? En vakker og rørende roman basert på Escoffiers memoarer, ispedd historier om og oppskrifter på mat - en inspirerende kulinarisk reise tilbake til et turbulent og dekadent Europa.