Shuggie Bain (ebok) av Douglas Stuart
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Douglas Stuart (forfatter)

Shuggie Bain ebok

229,-
Bookerprisvinneren 2020 - en bejublet oppvekstroman fra 80-tallets Glasgow. Handlingen i Shuggie Bain utspiller seg i Glasgows arbeiderklassestrøk på 80-tallet. I skyggen av en teknologisk revolusjon og økende arbeidsledighet ser mange drømmene sine forvitre. Midt i alt dette står Agnes Bain. Som forelder ønsker hun det aller beste for seg og barna sine, og visst har hun store forventninger til livet. Men så blir hun forlatt av barnas far, og mens Agnes døyver smerten med et stadig økende alkoh…
Ebok 229,- Lydbok 379,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Douglas Stuart (forfatter), Hilde Stubhaug (oversetter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 27 januar 2021
Lengde 452 sider
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205538351
Bookerprisvinneren 2020 - en bejublet oppvekstroman fra 80-tallets Glasgow.

Handlingen i Shuggie Bain utspiller seg i Glasgows arbeiderklassestrøk på 80-tallet. I skyggen av en teknologisk revolusjon og økende arbeidsledighet ser mange drømmene sine forvitre. Midt i alt dette står Agnes Bain. Som forelder ønsker hun det aller beste for seg og barna sine, og visst har hun store forventninger til livet. Men så blir hun forlatt av barnas far, og mens Agnes døyver smerten med et stadig økende alkoholmisbruk, forlater barna henne, en etter en. Den som holder ut til sist, er lille Shuggie Bain – gutten som ikke finner seg til rette, og som elsker sin mor over alt.

Douglas Stuarts store verk Shuggie Bain er av flere kritikere løftet fram som den store Glasgow-romanen, og for den er han nominert til både Bookerprisen og National Book Award. Med et språk fullt av driv og med en varme for karakterene speiler han en periode i britisk historie med enorm politisk og samfunnsmessig omveltning. Midt i dette står en familie på vei mot avgrunnen. Det som binder dem sammen, er en intens, gjensidig kjærlighet og en drøm om at noe bedre skal komme.

Terningkast6_logo

«En knyttneve av en roman.»
Sindre Hovdenakk, VG

Terningkast6_logo

«For en historie!»
Inger Bentzrud, Dagbladet

Terningkast6_logo

«Dette er en helt nydelig roman.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

terningkast5_logo_logo

«... en av årets språklig sprekeste utgivelser på norsk. Boka vant da også Booker-prisen i fjor, og det er nok ikke rart. Nyt den.»
Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

terningkast5_logo_logo

«Rått, hardt og hjerteskjærende fra voksen debutant.»
Atle Nielsen, BOK365.no

«Shuggie Bain er, kort oppsummert, en skikkelig god roman. En sterk fortelling, godt fortalt, med en overbevisende kjærlighet for karakterene forfatteren dikter fram. At det dessuten er en debutroman, er ekstremt imponerende.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«... en oppslukende oppvekstroman fra råbarka Glasgow.»
Astrid Fosvold, Vårt Land 

«Det fins ikke en karakter, så skakkjørt i livets vev som mange av dem er, som ikke står fram med en menneskelig verdighet og respekt. Dette er mesterlig gjort, det gjør sterkt inntrykk.» Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse.no

«En debut som framstår som et mesterverk.» Washington Post

«Vi ble slått i bakken av denne debuten, som skaper et vidunderlig intimt, barmhjertig og gripende portrett av avhengighet, mot og kjærlighet.»
Bookerpris-juryen

«Douglas Stuart er nydelig – skarp og kjærlig og nydelig. Han viser oss mengder av forferdelige handlinger, men ikke et eneste monster, bare ødelagte mennesker. Det skarpe øyet for det ødelagte overgås av en enda ...