Søsterklokkene - roman (ebok) av Lars Mytting
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Lars Mytting (forfatter)

Søsterklokkene (Hekne #1) ebok

229,-
TERNINGKAST 6 - Stein Roll, Adresseavisen. «Strålende historisk roman. (…) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske.» Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv Så lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de ti…
Ebok 229,- Lydbok 399,-

Andre har også kjøpt

Undertittel roman
Forfattere Lars Mytting (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 24 august 2018
Lengde 442 sider
Sjanger Skjønnlitteratur, Romaner
Serie Hekne
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205514010
TERNINGKAST 6 - Stein Roll, Adresseavisen. «Strålende historisk roman. (…) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske.» Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv

Så lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden.
I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.
Søsterklokkene er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont.

 

Dette sier anmelderne:

terningkast6_logo

 «Praktfull historisk roman.»
  Stein Roll, Adresseavisen

terningkast5_logo

«Han skriver om søsterklokker i sølv, men det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren.»
Arne Hugo Stølan, VG

terningkast5_logo

 «Søsterklokkene er spennende. En skikkelig pageturner.»
 Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen

terningkast5_logo

Sanselig og systematisk om et bygdesagn, sjalusi og sorg.
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Fargerikt flettverk av forteljingar. (…) Lars Mytting har skrive ein smart og spennande historisk roman. (…) Det som gjer Søsterklokkene til ein uvanleg god roman, er at dramatikken er knytt til liv og levemåte i fortid og i samtid.»
Marta Norheim, NRK

Flere anmeldelser under videoen:

«

terningkast5_logo

Lars Myttings historiske roman er fengende og medrivende. (…) Med Myttings kraftfulle fortellerstil, godt sammenskrudde beretning og detaljkunnskap om snekring, fisking og stavkirker, er det grunn til å tro at han også denne gangen vil nå mange lesere.»
Marius Wulfsberg, Dagbladet

Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

god

Flott bok!

Søsterklokkene var en soleklar høstfavoritt da jeg leste den. Mytting skriver godt og levende, og vi føler virkelig at vi er i Gudbrandsdalen i 1800-årene. Anbefales!

Veldig spennende og fin!

Søsterklokkene

Lars Mytting skriver jo fantastisk fint, og kapitlene er nesten symfonisk komponert. Igjen vises det hvor krevende det er å avslutte en god fortelling, og det lugger etter min mening for Mytting i avslutningen. Absolutt verdt å lese.