Aldri, aldri, aldri (ebok) av Linn Strømsborg
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Linn Strømsborg (forfatter)

Aldri, aldri, aldri (F° #395) ebok

199,-
(3)
TERNINGKAST 5 - Trine Saugestad Hatlen, VG. Nominert til Bokhandlerprisen 2019 «Jeg er 35 år gammel. Jeg vil ikke ha barn. Dette er ikke noe jeg snakker med andre om. Det er noe jeg skammer meg over, noe jeg unngår, går lange muntlige omveier rundt. Når vennene mine snakker om å få barn, bytter jeg samtaleemne. Jeg vil ikke være skråsikker eller bastant, for plutselig våkner jeg en dag og har blitt en av dem, en vanlig kvinne i 30-åra som vil bli gravid, som vil stifte familie, som vil utvid…
Ebok 199,- Lydbok 349,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Linn Strømsborg (forfatter)
Forlag Flamme
Utgitt 5 august 2019
Lengde 221 sider
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Serie
Nummer i serie 395
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788282883368
TERNINGKAST 5 - Trine Saugestad Hatlen, VG. Nominert til Bokhandlerprisen 2019 «Jeg er 35 år gammel. Jeg vil ikke ha barn. Dette er ikke noe jeg snakker med andre om. Det er noe jeg skammer meg over, noe jeg unngår, går lange muntlige omveier rundt. Når vennene mine snakker om å få barn, bytter jeg samtaleemne. Jeg vil ikke være skråsikker eller bastant, for plutselig våkner jeg en dag og har blitt en av dem, en vanlig kvinne i 30-åra som vil bli gravid, som vil stifte familie, som vil utvide livet mitt, kroppen min, hjertet mitt, til å romme flere enn meg selv. Det er lov å ombestemme seg.» Hovedpersonen i Linn Strømsborgs roman «Aldri, aldri, aldri» har aldri ønsket seg barn. Hun har vært samboer med Philip i åtte år, og de har vært enige om at de ikke skal ha barn - helt til nå. For kanskje vil Philip allikevel bli pappa? Og mens hennes to beste venner venter sitt første barn, og moren hennes stadig maser om barnebarn, og hverdagen renner over av småbarnsforeldre og fødsler og andres tidsklemmer, så står hun støtt i livet sitt og valget sitt om å ikke ville ha barn. Aldri, aldri, aldri er en roman om hvorfor vi får barn, og hvorfor vi ikke får barn. Det er historien om å velge noe annet enn det som forventes av en, men samtidig bare ønske seg et vanlig liv.

"Aldri, aldri, aldri er (...) en bok om nære venners betydning og aksepten for deres valg - og å ikke alltid få den samme aksepten tilbake fra storsamfunnet. Det hele er inderlig, sårt og vesentlig."

"Strømsborg utforsker morsrollen gjennom forholdet jeg-fortelleren har til sin egen mor, til besteforeldrene sine, og morens forhold til sine foreldre. Hun byr på interessante perspektiver om farsrollen versus morsrollen, skriver vakkert om oppvekst og godt om hvordan vennskap endrer seg når noen får barn. Boka er aldri navlebeskuende, men er drevet frem av gode dialoger og handling. Historien er elegant komponert, til tider nærmest filmatisk."

"Strømsborgs nyeste roman får meg til å hulkegrine (...) hennes beste bok til nå."

"Heldigvis ender ikke romanen opp med å bli et forsvarsskrift for de frivillig barnløse. Det er heller eksistensielt. Og det er god litteratur. Boka beskriver usedvanlig godt usikkerheten før et slikt valg, både for dem som havner på ja. Og for de som ender opp med nei."

"... med et nært og varmt språk kretser hun rundt familiens plass i våre liv (...) Strømsborgs nostalgi er det lett å bli forført av. Romanene hennes er en hyllest til de gode vennskapene."

Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

En viktig og godt skrevet bok.

Linn Strømsborg har skrever en veldig god bok om hvordan det er å være kvinne og å ikke ønske seg barn.

Velskrevet og innsiktsfullt om livet til en kvinne som ikke ønsker seg barn, og hvordan det påvirker forholdet hennes til familien, samboeren og vennene.