Nøtteknekkeren (lydbok) av E.T.A. Hoffmann
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
E.T.A. Hoffmann (forfatter), Pjotr Iljitsj Tsjajkovskij (forfatter), Bjørn Fougner (innleser)

Nøtteknekkeren (Verdens fineste julefortellinger) lydbok

249,-
Tyskeren Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (1776-1822) hadde ikke bare mange navn, men også mange talenter. E.T.A. Hoffman (som han for lettvinthets skyld kalles) arbeidet både som jurist, forfatter, komponist, musikkritiker og karikaturtegner. Selv mente han at han først og fremst var komponist, og skrivingen var noe han drev med på si - ved siden av alt det andre. Som forfatter tilhører Hoffmann romantikerne, samtidig som han anses som en foregangsmann innen fantastisk litteratur. Han har skreve…
Lydbok 249,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere E.T.A. Hoffmann (forfatter), Pjotr Iljitsj Tsjajkovskij (forfatter), Elisabeth Bjørnson (oversetter), Jessica Courtney-Tickle (illustratør), Bjørn Fougner (innleser), Sigrid Hesjevoll (oversetter)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 15 desember 2020
Lengde 2:24
Sjanger Barnebøker, 6-9 år
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202711313
Tyskeren Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (1776-1822) hadde ikke bare mange navn, men også mange talenter. E.T.A. Hoffman (som han for lettvinthets skyld kalles) arbeidet både som jurist, forfatter, komponist, musikkritiker og karikaturtegner. Selv mente han at han først og fremst var komponist, og skrivingen var noe han drev med på si - ved siden av alt det andre. Som forfatter tilhører Hoffmann romantikerne, samtidig som han anses som en foregangsmann innen fantastisk litteratur. Han har skrevet en rekke fantastiske fortellinger, og flere andre kunstnere har latt seg inspirere av ham. En av dem var Jacques Offenbach, som tok utgangspunkt i noen av disse fortellingene da han komponerte operaen Hoffmanns eventyr. Den mest kjente av E.T.A. Hoffmanns fortellinger er Nøtteknekkeren og musekongen fra 1816. Det skyldes nok i stor grad at Peter Tsjaikovskij i 1892 komponerte sin berømte ballett med utgangspunkt i dette verket.