1814 - det frie Norges fødselsår (lydbok) av Harald Skjønsberg
Legg til i ønskeliste
199,-
Hvorfor feirer vi 17. mai - og hva er det egentlig vi feirer? Det var vanskelige tider i 1814. Norge hadde vært i union med Danmark i over 400 år. Nå skulle landet vårt gis som en pakke - fra Danmark til Sverige. Det ville ikke nordmennene finne seg i - ikke uten videre i hvert fall! Da var det at 112 menn fra hele Norge kom sammen for å snakke om landets skjebne. De møttes på Eidsvoll, og året var 1814. Etter mange og lange diskusjoner lyktes de i å lage Norges Grunnlov! Og denne Grunnloven er…
Lydbok 199,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel det frie Norges fødselsår
Forfattere Harald Skjønsberg (forfatter), Helge Solvang (forfatter), Helge Solvang (illustratør), Per Andreas Tønder (innleser)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 22 november 2022
Lengde 1:13
Sjanger 9-12 år, Barnebøker
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202790233
Hvorfor feirer vi 17. mai - og hva er det egentlig vi feirer? Det var vanskelige tider i 1814. Norge hadde vært i union med Danmark i over 400 år. Nå skulle landet vårt gis som en pakke - fra Danmark til Sverige. Det ville ikke nordmennene finne seg i - ikke uten videre i hvert fall! Da var det at 112 menn fra hele Norge kom sammen for å snakke om landets skjebne. De møttes på Eidsvoll, og året var 1814. Etter mange og lange diskusjoner lyktes de i å lage Norges Grunnlov! Og denne Grunnloven er den nest eldste loven i verden som fortsatt er i bruk! Denne spennende historien, og mer til, kan du høre om i denne lydboka: En dansk prins som kom til Norge og dro igjen, en fransk general som ble konge i Europas to nordligste land og en norsk greve som lurte engelskmennene gang på gang for å skaffe korn til sultne nordmenn.