Et lykkebarn - gutten som overlevde Holocaust og ble dommer i Haag (lydbok) av Thomas Buergenthal
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Thomas Buergenthal (forfatter), Trond Brænne (oppleser)

Et lykkebarn lydbok

149,-
(2)
10 år gammel hadde Thomas Buergenthal overlevd to polske ghettoer, Auschwitz og dødsmarsjen til Sachsenhausen. Odd Nansen berget livet hans i krigens siste dager. Dette er erindringer fra en barndom som brått ble forvandlet fra idyll til ghettoer og konsentrasjonsleire. Men det er også den gripende historien om gjenforeningen med moren og letingen etter redningsmannen Odd Nansen etter krigen. Vesle "Tommy" ble kjent for tusenvis av norske lesere gjennom Nansens bestselgende dagbok, og det ble e…
Lydbok 149,-

Andre har også kjøpt

Undertittel gutten som overlevde Holocaust og ble dommer i Haag
Forfattere Thomas Buergenthal (forfatter), Erik Ringen (oversetter), Trond Brænne (oppleser)
Utgitt 23 oktober 2008
Lengde 6:42
Sjanger Biografier, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242138927
10 år gammel hadde Thomas Buergenthal overlevd to polske ghettoer, Auschwitz og dødsmarsjen til Sachsenhausen. Odd Nansen berget livet hans i krigens siste dager. Dette er erindringer fra en barndom som brått ble forvandlet fra idyll til ghettoer og konsentrasjonsleire. Men det er også den gripende historien om gjenforeningen med moren og letingen etter redningsmannen Odd Nansen etter krigen. Vesle "Tommy" ble kjent for tusenvis av norske lesere gjennom Nansens bestselgende dagbok, og det ble et folkekrav i Norge å få vite hvordan det hadde gått med gutten. Erfaringene fra nazistenes folkemord og vennskapet med Odd Nansen ledet Thomas Buergenthal dit han er idag - til stillingen som dommer i Den internasjonale domstolen i Haag. Han er en av verdens fremste internasjonale jurister og menneskerettsforkjempere. "Nansen kom tilbake noen dager senere og hadde med seg kaker, en billedbok med store bokstaver og en blyant. "Du må lære deg å lese og skrive og tegne", sa han. FRA BOKEN Trond Brænne forteller historien med ærbødighet, uten sterke virkemidler. Fortellingen er sterk nok i seg selv.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Anbefales!

For en utrolig bra bok. Man får prøvd å sett grusomhetene gjennom en 10 år gammel gutt som har opplevd noe av deg værste i verdenshistorien. Ble helt bergtatt av boken!!